Repunta la sinistralitat laboral al Maresme durant el segon trimestre de l’any

 

Les dades de sinistralitat laboral del segon trimestre de l’any tornen a ser preocupants. Ha augmentat el nombre total d’accidents al lloc de feina i s’ha de lamentar la mort d’una persona. Les dades analitzades per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal indiquen que El Maresme segueix estant per sobre dels registres provincials i catalans en quant a sinistres laborals i que tot i que en els darrers mesos s’ha detectat un increment arreu, en el cas del Maresme el percentatge és superior. 

Durant el segon trimestre de l’any, 865 treballadors i treballadores van patir un accident al lloc de treball que els va obligar a agafar la baixa laboral. Aquesta xifra representa un increment intertrimestral del 14,72%, un percentatge que supera l’augment del 14,00% registrat a la província de Barcelona i del 13,44% de Catalunya. També la comparativa interanual mostra un increment superior al Maresme. A la comarca ha estat del 20,81%, a la província del 18,74% i al conjunt de Catalunya del 18,31%.

Les dades concretes del segon trimestre indiquen que l’augment de la sinistralitat laboral ha afectat tant a homes com a dones, si bé són els homes els que registren dos terços del totat d’accidents. Concretament, dels 865  ferits,  577 van ser homes i 285 dones.

Com ja és habitual, els accidents de pronòstic lleu són els majoritaris. Representen el 99,42%, però aquest trimestre s’ha hagut de lamentar la mort d’una persona.

Índex d’Incidència

A banda de les xifres absolutes, l’indicador que es fa servir per mesurar la salut laboral d’un territori és l’anomenat Índex d’Incidència que s’aconsegueix relacionant el nombre total d’accidents per cada 100.000 afiliats al règim de la Seguretat Social.

Segons aquest indicador, el Maresme se situa en els 959,91 accidents per cada 100.000 afiliacions. Novament, és una xifra superior a la provincial (922,20) i a la del conjunt de Catalunya (944,28).

Podeu ampliar aquestes dades consultant l’Informe elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local, CLICANT AQUÍ i podeu veure el resum gràfic en la següent infografia interactiva: