Restriccions de trànsit a la N-II entre Calella i Montgat per la celebració de l’Ironman Barcelona

La prova restringirà el trànsit aquest diumenge, 2 d´octubre, a l´N-II entre Calella i Montgat i també la calçada en sentit Mataró de la C-60 entre Argentona i l´enllaç amb la C-32

 

Amb l’objectiu de minimitzar possibles afectacions viàries aquest diumenge, 2 d’octubre, a causa de la celebració de la prova esportiva Ironman Barcelona, el Servei Català de Trànsit (SCT), en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra i els ajuntaments i les policies locals de Calella, Sant Pol de Mar, Canet de Mar, Arenys de Mar, Caldes d’Estrac, Sant Vicenç de Montalt, Sant Andreu de Llavaneres, Mataró, Cabrera de Mar, Vilassar de Mar, Premià de Mar, el Masnou i Montgat, adoptarà un dispositiu especial de trànsit.

Aquesta competició esportiva, que combina tres proves diferents de natació, ciclisme i cursa a peu, restringirà la circulació el mateix diumenge, 2 d’octubre,  a l’N-II entre Calella i Montgat, la calçada en sentit Mataró de la C-60 entre Argentona i l’enllaç amb la C-32 i a diverses sortides de l’autopista del Maresme o C-32. Les restriccions s’iniciaran a les 07.30 h i es preveu que finalitzin un cop acabi la prova – les de l’N-II cap a les 18.00 h i les que afecten la C-60 cap a les 16 h aproximadament -.

Mesures especials de regulació i ordenació del trànsit

Les restriccions de trànsit, que s’establiran amb motiu de la prova esportiva, aniran acompanyades de la senyalització oportuna, ja sigui als marges de les vies i/o als panells d’informació variable. Les mesures especials d’ordenació i regulació del trànsit previstes són  les següents:

► Es tallarà el trànsit a l’ N-II entre les poblacions de Calella (punt quilomètric 669) i Montgat (punt quilomètric 632)

► D’altra banda, per evitar que els vehicles que circulin per la C-32 o autopista del Maresme s’incorporin al tram de la N-II afectat per la prova esportiva, també es restringiran aquestes sortides:

Es restringirà la sortida de Mataró Nord de l’autopista del Maresme o C-32, al punt quilomètric 104, en sentit Girona
Es restringirà la sortida de Cabrera de l’autopista del Maresme o C-32, al punt quilomètric 97, en sentit Barcelona
Es tallarà la sortida de Cabrera de l’autopista del Maresme o C-32, al punt quilomètric 95, en sentit Girona

► En l’edició d’enguany, la prova també afectarà la calçada en sentit Mataró de la C-60. En aquesta via el trànsit es tallarà des d’Argentona (a 1 km aproximadament de la sortida del Túnel de Parpers) fins a l’enllaç amb la C-32. El trànsit es desviarà per la sortida 4 de la C-60 (Òrrius, Dosrius) cap a la carretera C-1415c.  La circulació, en direcció contrària – Mataró-Granollers – no es veurà afectada per l’Ironman.

Tal com va succeir en edicions anteriors d’aquesta Ironman, durant la restricció del trànsit a l’N-II, la C-32 serà l’alternativa per als vehicles. La circulació per aquesta autopista serà gratuïta per als usuaris la destinació dels quals sigui alguna de les poblacions afectades per la prova esportiva i que no tinguin cap altra via alternativa. Aquests municipis són Calella, Sant Pol de Mar, Canet de Mar, Arenys de Mar, Caldes d’Estrac, Sant Vicenç de Montalt, Sant Andreu de Llavaneres, Mataró, Cabrera de Mar, Vilassar de Mar, Premià de Mar, el Masnou i Montgat.

En els accessos del tram afectat de l’N-II, l’organització del triatló lliurarà als conductors que hagin estat desviats cap a la C-32 un tiquet que els permetrà circular gratuïtament per aquesta autopista. Convé destacar que aquests tiquets de gratuïtat per circular per l’autopista es distribuiran fins que els diferents trams afectats de l’N-II es vagin reobrint. Aquesta mesura, juntament amb la resta que s’han adoptat de circulació, ordenació i regulació del trànsit, tenen l’objectiu de garantir la seguretat dels participants del triatló, limitar els efectes de la congestió i minimitzar possibles molèsties als conductors afectats.

Per tal de garantir la seguretat del personal que repartirà els tiquets de gratuïtat del peatge que els vehicles que accedeixin a l’autopista C-32 hauran de recollir prèviament, s’instal·larà senyalització vertical i abalisament amb cons, amb l’objectiu que els usuaris redueixin la velocitat a les proximitats dels punts de recollida. Aquestes actuacions es reforçaran amb cartells informatius. Aquest tipus de senyalització es disposarà en els punts següents d’accés a l’autopista:

1. Montgat
2. Alella
3. Premià de Dalt
4. Cabrera de Mar
5. Cabrera (polígon industrial) – Entrada NII / C-32
6. C-32 – C-60 (Accés 99)
7. Mataró – centre comercial (Accés 100 – Mataró Oest)
8. Mataró Nord (Enllaç 102-103)
9. Sortida C-32 – NII (Accés 104 NII Girona)
10. Caldes – Sant Vicenç (Accés 108)
11. Arenys de Mar – 1 (Accés 109)
12. Canet de Mar (Accés 113)
13. Sant Pol de Mar (Accés 117)
14. Calella – Pineda de Mar (Accés 122)


Senyalització informativa de les restriccions viàries

L’organització de la prova ha instal·lat cartells a diversos trams de les vies afectades per la  prova per tal d’informar als usuaris de les restriccions previstes. Aquesta senyalització s’ubicarà a punts que permetin l’opció de triar recorreguts alternatius.

A més, des de l’SCT s’ha activat aquesta setmana senyalització informativa  de les restriccions viàries de l’Ironman i vies alternatives, als panells de missatge variable instal·lats a les vies d’accés al Maresme: C-32, C-60, C-31, B-20 i AP-7.


Dispositiu dels Mossos d’Esquadra per l’Ironman Barcelona

Diversos efectius dels Mossos d’Esquadra s’encarregaran de regular la circulació durant la celebració de la prova esportiva i de prendre les mesures adients per garantir la circulació de tots els usuaris. A més, els agents també vetllaran per la seguretat dels usuaris de les vies restringides.


Consells i informació

Els usuaris que circulin pels trams afectats per la prova esportiva han de seguir en tot moment les indicacions dels agents dels Mossos d’Esquadra operatius i del personal autoritzat de la competició.

D’altra banda les afectacions viàries del triatló Ironman Barcelona es podran consultar a través del 012, del Twitter de l’SCT @transit, el web de Servei Català de Trànsit i a través de les cròniques radiofòniques i televisives de diversos mitjans de comunicació.