S´estableix al parc de bombers de Mataró un centre de coordinació contra incendis de la zona central del Maresme

El parc de bombers de Mataró ha establert un dispositiu especial de coordinació dels efectius de vigilància i extinció d´incendis de la zona centre de la comarca davant l´alt risc de possibles focs forestals. L´objectiu d´aquesta actuació, promoguda pel servei de Protecció Civil de l´Ajuntament de Mataró, és aconseguir una eficaç gestió del control de vehicles i personal disponible per donar una resposta immediata a una situació d´emergència provocada per un incendi.


El dispositiu especial coordina els efectius de les agrupacions de defensa forestal (ADF), dels bombers de Mataró i de voluntaris de la Creu Roja i disposa també d´una Unitat de Cures Intensives (UCI). En concret, els vehicles disponibles són:

11 vehicles de les agrupacions de defensa forestal (ADF) distribuïts pel territori
3 vehicles d´aigua del parc de bombers de Mataró
2 vehicles de salvament del parc de bombers de Mataró
1 vehicle de comandament del parc de bombers de Mataró
1 Unitat de Cures Intensives ubicada al parc de bombers de Mataró

Equips distribuïts pel territori

Les ADF que estan coordinades des del parc de bombers de Mataró són les de Premià de Dalt, Vilassar de Dalt, Burriac (que aplega els municipis de Cabrera i Cabrils), Serra de Marina (que agrupa els municipis de Dosrius, Argentona i Mataró) i Montalt (que dóna servei a Sant Andreu de Llavaneres i Sant Vicenç de Montalt). Els vehicles de les ADF estan repartits pel territori per donar una resposta ràpida davant un possible incendi. La ubicació dels vehicles contra incendis és:

-Premià de Dalt: 2 vehicles
-Vilassar de Dalt: 2 vehicles
-Cabrera: 1 vehicle
-Cabrils: 1 vehicle
-Dosrius: 1 vehicle
-Argentona: 1 vehicle
-Mataró: 1 vehicle
-Sant Andreu de Llavaneres: 1 vehicle
-Sant Vicenç de Montalt: 1 vehicle

Pel que fa al personal operatiu, el parc de Mataró destina quinze bombers al dispositiu, Creu Roja aporta mitja dotzena de voluntaris i la UCI, amb el personal oportú, i les ADF disposen de més d´una vintena de voluntaris i els 11 vehicles.

A banda d´aquest equip i personal, el parc de bombers de Mataró treballa coordinadament amb els parcs de Premià de Mar i Arenys de Mar. La disposició d´equip i personal en aquests parcs és d´un vehicle d´aigua i sis bombers a Premià i de tres vehicles i 15 efectius a Arenys de Mar.