Santa Susanna fa campanya pel xipatge i el cens dels gossos del municipi

Fins el 9 de maig, el xip només costarà 30 euros

  


Tot i que la llei estableix l’obligatorietat de tenir els animals de companyia xipats i censats, encara hi ha molts propietaris que mantenen el seu gos o gat de manera irregular. L’ajuntament de Santa Susanna, en col·laboració amb el Centre d’Atenció d’Animals Domèstics (CAAD) del Maresme i l’Hospital Veterinari de la població, volen erradicar aquestes pràctiques i han endegat la campanya Xipa’l i censa’l”


Els centres d’acollida són plens d’animals abandonats o perduts. Molts propietaris encara no són conscients que les mascotes no són cap joguina i que en el moment que es decideix tenir-ne una, s’ha de ser responsable i complir amb tots els requisits: els de benestar de l’animal, els de convivència i els legals. Dins d’aquests darrers, s’inclou l’obligació de tenir els animals de companyia xipats, censats a l’ajuntament i identificats amb una placa on consti el nom i el telèfon del propietari. La campanya Xipa’l i Censa’l, que s’està realitzant a Santa Susanna fins el 9 de maig, recorda aquestes obligacions i facilita als propietaris el xipatge de la seva mascota a un preu especial de 30 euros si la intervenció la realitza l’Hospital Veterinari de Santa Susanna (Es recomana trucar abans per demanar cita. Tel: 93 767 77 92). El cens dels animals és un procediment totalment gratuït i es pot dur a terme a les dependències de la policia local de dilluns a divendres de 10h a 13h (Tel: 93 767 84 41). L’ajuntament de Santa Susanna també recorda als propietaris que el gos ha d’anar pel carrer amb corretja, sigui o no potencialment perillós, i que s’ha d’evitar que entri als parcs i zones d’esbarjo de la mainada, ja que pot provocar problemes de salubritat. També adverteix que els gossos potencialment perillosos han de portar sempre morrió. Santa Susanna és un dels 17 ajuntaments del Maresme que tenen delegat el servei de recollida d’animals abandonats al
Centre d’Atenció d’Animals Domèstics de Companyia del Maresme
que es troba ubicat a Argentona. Els animals són acollits fins que es poden retornar als seus propietaris (en el cas dels gossos perduts que porten identificació) o són adoptats. Actualment hi ha prop de 300 animals esperant una nova llar.