Satisfacció entre les empreses maresmenques que han participat a la fira alimentària Anuga d’Alemanya

 

Les 10 empreses maresmenques que han participat sota l’impuls del Consell Comarcal a Anuga, el saló mundial de l’alimentació més important d’Europa, fan una valoració positiva. S’han fet una seixantena de reunions amb possibles distribuïdors i es preveu que en un 40% el negoci arribi a bon port. Més enllà dels beneficis a curt termini, la seva participació en el programa d’internacionalització els ha permès reenfocar l’empresa i preparar-la per la recerca de nous mercats.

Aquest és el segon any consecutiu en què el Consell Comarcal aposta per ajudar les empreses alimentàries del Maresme a obrir-se a mercats internacionals. El 2016 es va treballar el mercat francès i aquest any ha estat l’alemany. Les empreses del sector, sovint petites, elaboren productes de molta qualitat, però no n’hi ha prou. Necessiten de l’acompanyament de professionals que coneguin els canals més adients de distribució i els valors i exigències del potencial nou consumidor.

Aquests són els aspectes que s’han treballat en el projecte “La internacionalització del sector alimentari del Maresme en el mercat alemany”. Les 10 empreses seleccionades, amb els deures fets, han participat a la fira internacional Anuga que s’ha celebrat a la població alemanya de Colònia. Han estat acompanyades en tot moment per professionals del Consell Comarcal i de la Cambra de Comerç de Barcelona, experts en el mercat alemany. Cada empresa, en funció de les característiques del seu producte, ha dut a terme una agenda de contactes. En total, 60 reunions.

Les empreses maresmenques que hi han participat són: 

1. Vermouth Cisa: Elaboració Vermouth i altres vins generosos com ara vermut blanc, daurat, moscatell, mistel·la, garnatxa, vi fi, ranci i altres vins.

2. COC Delicatessen: Fabricació de croquetes i canelons artesans en congelats. Són productes gourmet.

3. Siro & Xavi: Elaboració de semiconservats de peix (anxova en salaó i boqueró en vinagre)

4. Business Cooperation Networl Global (Bioprasad): Elaboració d’aliments ecològics sense al·lèrgens, com gluten, o sense lactosa.

5. Can Serrat: Elaboració d’embotits i especialitats del porc com botifarres de sabors, elaborat fresc.

6. La Cuina de la iaia: Croquetes gourmet congelades, de 18 sabors i 3 formats.

7. Xips Ve de Gust: Xips de verdures i de carxofa, producte de qualitat.

8. Tupinamba: Cafè en grà, càpsules de cafè monodosis, complement llet en pols, cacao en pols i cafè liofilitzat.

9. Radi: Preparats en pols per elaborar postres i salses (línia dolça i salada)

10. Bouquet d’Alella: Producció vins ecològics, blanc, escumós, garnatxa negre, syrah (premium).

Anuga és el saló mundial de l´alimentació més important d´Europa, que esdevé, cada dos anys, l´aparador de les innovacions en producció alimentària; i congrega operadors de tots els continents, i és especialment important la presència de visitants professionals dels diferents països europeus.

Segons dades de la Generalitat, actualment, el 61,75%, en volum, i el 65,30%, en valor, de les exportacions de productes agroalimentaris catalans es destinen al mercat europeu. Alemanya és el 3er mercat mundial de destinació de les exportacions agroalimentàries catalanes, amb un 7,63% en valor del total d´exportacions d´alimentació i begudes el 2016.