Segona edició del Pla de Conciliació de la Vida Laboral i Personal al Maresme

 


Per segon any consecutiu, el Consell Comarcal del Maresme impulsa un programa de sensibilització per avançar en la conciliació de la vida laboral i personal a les empreses de la comarca. Aquesta és una iniciativa promoguda dins el Pacte Territorial per l’Ocupació del Maresme amb la finalitat de promoure nous models de relació laboral que siguin beneficiosos tant per a les empreses com per als seus treballadors i treballadores.


Dins de les accions que es portaran a terme aquest any, destaca la celebració de la segona edició de la jornada Per sortint-ne guanyant!… cal conciliar la vida laboral i personal que es realitzarà el proper dimecres, 9 de març a les instal·lacions de l’Escola Universitària del Maresme (passeig del Callao, s/n de Mataró). En aquesta jornada, el programa de la qual el trobareu
clicant aquí
s’abordarà el tema de la conciliació des de diferents àmbits, com ara, les administracions, les empreses, els sindicats i la societat. Experiència pilot Aquesta jornada, que representa el tret de sortida de les accions del 2005 en matèria de conciliació, serà també l’escenari en el qual es presentarà la prova pilot que es vol dur a terme aquest any a dues empreses i dues entitats sense ànim de lucre (una d’elles una administració) de la comarca del Maresme. La prova consistirà en la incorporació a aquestes empreses i entitats de pràctiques de conciliació pactades per l’empresa i els treballadors i que estaran tutelades per tècnics designats pel Consell Comarcal. Aquests faran un seguiment pormenoritzat de tot el procés, tot avaluant els resultats assolits. Premi a l’empresa del Maresme socialment responsable La jornada finalitzarà amb el lliurament del 2n Premi a l’Empresa del Maresme socialment responsable en termes de conciliació. El jurat responsable de seleccionar l’empresa està constituït per representants dels sindicats, representats de la patronal i un representant del Pacte Territorial per l’ocupació del Maresme. Aquest premi es va instaurar l’any passat. L’empresa guanyadora de la primera edició va ser el Centre d’Estudis daVinci, una empresa de Vilassar de Dalt que es dedica a l’ensenyament des de 1986. Da Vinci, entre d’altres qüestions, aplica la flexibilitat laboral, adeqüant els horaris perquè els treballadors i treballadores puguin estudiar, se’ls financia formació i reciclatge relacionat amb l’empresa, se’ls substitueix si han d’acompanyar un familiar al metge o si tenen un compromís ineludible i es tenen en compte els fills petits a l’hora de confeccionar els horaris laborals. També es va concedir un accèssit per l’empresa mataronina Bitlonia.com, especialitzada en desenvolupament de negocis a internet i marketing a la xarxa.