Tallers d’Emprenedoria del Maresme per a joves estudiants

 

Entre el 20 de setembre i el 15 de desembre de 2018, tindrà lloc la novena edició dels Tallers d’Emprenedoria del Maresme per a Joves Estudiants, encaminats a fomentar l’esperit emprenedor i l’autoocupació entre els alumnes de Batxillerat i Cicles Formatius de qualsevol especialitat.

El Servei d’Emprenedoria del Consell Comarcal del Maresme, en col·laboració amb el Servei Comarcal de Joventut i amb la Diputació de Barcelona, posa a disposició de les escoles i instituts del Maresme, per novè any consecutiu, diversos tallers d’emprenedoria. 
Conscients de la crisi econòmica i de l’entorn canviant que s’està vivint, es pretén sensibilitzar els joves en aquest sentit, així com en les noves oportunitats que suposa l’autoocupació com a sortida professional.
La passada edició, amb 143 tallers realitzats en una vintena de municipis, va proporcionar formació a 2.777 alumnes del Maresme.
Els cinc tallers proposats en aquesta edició tenen com a objectius generals motivar i fer conèixer als estudiants les seves aptituds emprenedores i facilitar-los eines i recursos per a crear els seus propis negocis. 

Taller 1. Jo emprenedor. Es treballen les actituds i aptituds emprenedores.

Taller 2. Generació d’idees. Exercicis de creativitat i de generació de idees i com poden fer-se realitat.

Taller 3. Passes a seguir per crear una empresa. Visió general dels requisits bàsics.

Taller 4. Punts clau d’un projecte: Mètode Canvas.

Taller 5. Les Xarxes Socials i les TIC. Fonts de recerca d’informació per a la creació d’una empresa.

Les activitats, que tenen una durada mitja de dues hores, es realitzaran dins les aules de les mateixes institucions escolars. Seran impartides per tècnics i professionals d’emprenedoria i, en tractar-se d’un projecte subvencionat per la Diputació de Barcelona, no tenen cap cost per a les escoles o instituts, els quals podran sol·licitar d’1 a 5 tallers per grup.
Per realitzar la sol·licitud cal complimentar el formulari del següent enllaç: 

 http://www.ccmaresme.cat/formulari.php?id=13582

 El termini d’inscripcions finalitza el 20 de setembre de 2018.