TAULA D’EXPERIÈNCIES SOBRE INTERCANVIS JUVENILS INTERNACIONALS. Erasmus +


Quin és el valor afegit dels intercanvis internacionals en la formació dels i les joves que hi participen? Quins impactes a nivell educatiu, motivacional, en la participació, s’hi vinculen? Com es poden sol·licitar en el programa ERASMUS + de la Unió Europea, i quins models existeixen alhora d’anar-los teixint?  

 

Per a què pugueu valorar totes les possibilitats dels Intercanvis juvenils internacionals, des del Servei de Mobilitat Jove del Maresme us proposem una Taula d’experiències dirigida a professionals de joventut i a totes aquelles persones que des del món del lleure o de l’ensenyament, els hi interessi aquest tema i vulguin apropar-se a aquesta eina educativa. Comptarem amb la presència de l’entitat Nexes, i amb tres experiències del territori

La taula es portarà a terme el dia 23 de Maig de 9:30 a 12:00 a la Sala de Plens del Consell Comarcal del Maresme

En podeu fer les INSCRIPCIONS

Horari

Programa

9h30

Benvinguda, presentació entitats

9h40 – 10h25

NEXES. Presentació intercanvis juvenils:
   Programa Erasmus +
   Intercanvis juvenils (principis i valors)
–   Com presentar un intercanvi

 

TAULA D’EXPERIÈNCIES

10h25 

 10h45

1)   INS Premià de Mar i la Fundació “Compartir” de Romania.

Es fan experiments científics i activitats de convivències amb joves amb risc abandonament dels estudis. L’intercanvi es va fer el 2015 amb resultats excel·lents i actualment són aquests joves qui organitzant un nou intercanvi Erasmus+ dins del seu treball de síntesis a la ESO.  

https://vimeo.com/channels/foradequadre/131310085

10h45 – 11h05

2)   Casal de joves El Kaliu de Lliça de Vall

A Lliça de Vall les persones joves del casal del Kaliu, han participat en diversos intercanvis internacionals organitzats per entitats com Teleduca. L’intercanvi s’utilitza com una eina estratègica per fomentar la participació ciutadana, i l’educació intercultural dels i les joves del municipi. 

 

11h05 – 11h25

3)   Servei de Joventut de la Garrotxa

Participa en intercanvis entre joves catalans i del sud de França sobre temes de formació i treball en comarques rurals. El projecte es va iniciar l’estiu de 2014 i aquesta edició serà la quarta, s’hi ha sumat la regió del ripollès i de Aspres, essent ara joves de 4 regions participants.  

http://www.garrotxajove.cat/inici/noticies/1-general/1091-2016-07-28-08-00-24

11h30 – 11h45

Torn de Preguntes

 

Tancament