Territori i Sostenibilitat convocarà la Mesa de Mobilitat del Maresme el proper mes de febrer

 

El Departament de Territori i Sostenibilitat convocarà el proper mes de febrer la Mesa de Mobilitat del Maresme per consensuar el calendari d’actuacions que ha de permetre desplegar el Pla de Mobilitat Sostenible d’aquesta comarca. Així ho ha traslladat el Secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, en una reunió que ha mantingut avui amb el president del Consell Comarcal del Maresme, Damià del Clot; el vicepresident Primer, Joaquim Arnó, i la consellera delegada de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Montserrat Garrido

Durant la reunió, Gavín ha exposat també el projecte de l’R-Aeroport, que el Govern va declarar com a nou servei ferroviari d’accés a l’Aeroport el passat mes de desembre, i que prestarà Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). En aquest sentit, el Consell Comarcal ha expressat la seva voluntat que l’R1 de Rodalies tornés a arribar a l’aeroport. Durant la trobada també s’ha informat de les obres pendents per part de Renfe a les andanes de l’estació ferroviària d’Arc de Triomf, que permetrà una major capacitat.

Finalment, el Consell Comarcal ha informat al secretari de les conseqüències que ha tingut el pas de la borrasca Gloria a la comarca, en concret, les afectacions en les infraestructures ferroviàries i viàries i també en els serveis de transport públic. 

Gavín ha informat del reforç del servei de transport públic que es van posar en marxa el passat divendres, juntament amb la creació de nous serveis. Igualment, s’ha posat a disposició del Consell Comarcal per analitzar conjuntament les conseqüències del temporal una vegada es disposi de la valoració completa de les afectacions en tots els serveis i infraestructures de la comarca.