Uns 350 alumnes de primària de Mataró participaran en la segona trobada del joc de l´aualé

El dimarts, 18 de març, tindrà lloc la segona trobada del joc de l´aualé. Aquesta activitat és una de les actuacions programades en el Pla Municipal per a la Nova Ciutadania i està organitzada per la Regidoria d´Igualtat i Solidaritat i el Patronat Municipal d´Esports.


La trobada tindrà lloc al Pavelló de Cirera (avinguda Corregiment, 62) a partir de les 9.30 fins a les 13 hores. A les 14 h, la regidora d´Igualtat i Solidaritat, Consol Prados, i el president del Patronat Municipal d´Esports, Francesc Melero, faran el lliurament de diplomes als participants de la trobada. A continuació hi haurà un espectacle de músiques i danses d´arreu del món a càrrec de “Rah-mon Roma”.

Al llarg de dos mesos nou centres escolars d´ensenyament primari públics i concertas de la ciutat han participat en l´aprenentatge d´aquest joc africà. A partir d´aquí, s´ha organitzat aquesta segona trobada perquè els alumnes dels diferents centres puguin jugar entre ells.

Està previst que hi participin 350 nens de 6è de primària de les següents escoles:

. CEIP Menéndez y Pelayo

. CEIP Camí del Cros

. CEIP Torre Llauder

. Escola Divina Providència

. Escola Meritxell

. CEIP Tomàs Viñas

. Escola Valldemia

. CEIP Vista Alegre

. CEIP Anxaneta.

Què és el joc de l´aualé?

L´aualé és un joc africà de càlcul i estratègia. El joc és un tauler format per diferents rengleres de forats i unes peces (llavors) que es mouen pels forats simulant l´acció de sembrar.

Es juga tradicionalment al nord del Golf de Guinea, des de Gabon fins al Senegal, amb petites variants locals. Tot i que també es pot trobar a les Antilles donat que va ser portat pels africans que hi van