www.e-xarxa.com : l’espai de la teva empresa a Internet

El 14 de març de 2003 es va presentar el web www.e-xarxa.com, un espai adreçat a les petites empreses, els professionals i els comerços dels municipis de Cabrils, Premià de Mar, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar. L´objectiu del nou portal és promoure la interrelació entre les empreses i l´administració pública, esdevenir una eina de desenvolupament econòmic local dins d’un entorn globalitzat, fomentar l’ús d’internet per part de les empreses i dinamitzar el teixit empresarial.


L’acte de presentació, celebrat al Centre de Dinamització Socioeconòmica de Premià de Mar (antiga fàbrica del Gas), va comptar amb la presència de la alcaldessa de Premià de Mar, Mª Jesús Fanego, l’alcalde de Vilassar de Dalt, Llorenç Artigues i l’alcalde de Vilassar de Mar, Pere Almera. Com a representant de Cabrils va assistir el regidor de Promoció Econòmica, Xavier Baylach. Tots quatre van assenyalar la necessitat d’incidir en la dinamització empresarial així com en la importància de col·laborar entre els municipis.

Durant l´acte de presentació es va signar el conveni de col·laboració en la gestió i el impuls conjunt del portal, un projecte que va ser iniciat per l’Ajuntament de Vilassar de Mar i que ha rebut el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

Contingut del portal
Es poden classificar en tres grans blocs:
1- En primer lloc, trobem els de tipus informatiu (secció informació): notícies, articles, agenda, cursos, ajuts i subvencions, enllaços d’interès…
2- En segon lloc, podem trobar una sèrie de serveis d’utilitat, com ara la Guia d’Empreses i Comerços (on qualsevol empresa dels quatre municipis pot aparèixer anunciada, amb una descripció dels seus productes o serveis, fotos i dades de contacte), la secció d’Anuncis i Contactes comercials, la de Recursos Útils (transports, subministraments i avaries, agències de viatges, esport i lleure, urgències, etc.) o la Borsa de Treball, (on les empreses poden inserir ofertes de treball per a ser publicades al web i/o ser gestionades pels Serveis Locals d’Ocupació i les persones que cerquen feina poden posar un anunci).
3- Per últim, hi ha un tipus de continguts de caràcter d’interrelació i participatiu, entre els que destaca el fòrum, amb consultoris temàtics dinamitzats per consultors experts. Actualment està en funcionament el fòrum de Qualitat i el de Medi Ambient, així com un genèric sobre el web. És previst crear-ne més sobre diverses temàtiques d’interès empresarial.

Les empreses interessades en formar part de la Guia d’Empreses i Comerços, han de posar-se en contacte amb els Serveis de Promoció Econòmica dels ajuntaments impulsors, o bé enviar un correu electrònic a info@e-xarxa.com . Les ofertes o demandes de treball i anuncis i contactes es poden introduir directament a través del web.

Aquesta iniciativa pretén ampliar-se posteriorment a d’altres municipis de la comarca.