Valoració positiva de la formació en agricultura ecològica que han seguit 15 joves maresmencs

 

Alumnes, formadors, empreses col·laboradores i Consell Comarcal han coincidit a valorar molt positivament  la formació en agricultura ecològica que han seguit 15 joves maresmencs dins el programa “Fòrmula Jove” que promou la Direcció General de Joventut per facilitar la inserció laboral de joves en situació d’inactivitat i baixa qualificació professional. La Consellera de Cultura, Joventut, Consum i Salut Pública, Blanca Arbell, i el Coordinador Territorial de la Direcció General de Joventut, Oriol Martín, han estat els encarregats de lliurar els diplomes als alumnes que durant 3 mesos han realitzat aquesta formació.

Blanca Arbell ha expressat als joves la satisfacció per la implicació que han demostrat i els ha encoratjat a continuar formant-se i a utilitzar els recursos que les administracions posen al seu abast. El Coordinador Territorial de Joventut també els ha felicitat i ha informat que en les diferents accions del programa Fòrmula Jove, un terç dels participants s’insereixen laboralment i un altre terç es veuen incentivats per continuar formant-se.

De la seva banda, els joves s’han mostrat molt satisfets d’haver tingut l’oportunitat de descobrir els potencials de l’agricultura a la nostra comarca i començar a visualitzar-la com una nova alterntiva laboral.

Aquesta és la primera formació en agricultura ecològica que impulsa el Consell Comarcal del Maresme. El programa ha inclòs 90 hores de formació específica en horticultura, 15 hores de català, 15 hores de TIC, 8 hores de manipulació d’aliments, 15 hores de competències transversals i aproximació al món laboral i 70 hores de pràctiques que s’han realitzat a diferents hortes de la comarca.

Arbell ha agraït explicitament la col·laboració dels horticultors que han acollit en pràctiques als alumnes.