La programació de cursos de salut pública per a 2015 ja és a punt

 

Al llarg de 2014, 430 ciutadans han passat pels cursos bàsics de seguretat alimentària que organitza el Consell Comarcal. Davant de la constant demanda d’aquesta formació adreçada a les persones que intervenen i/o participen en algun procés de la cadena alimentària, ja es pot consultar CLICANT AQUÍ la programació per a 2015.

El servei de Salut Pública va començar a ofertar aquesta formació l’any 2011 per donar resposta a una demanda latent dels ciutadans que treballen en contacte amb aliments o que volen inserir-se laboralment en alguna feina en la qual sigui imprescindible disposar del que abans s’anomenava “carnet de manipulador d’aliments”.

L’any 2011 es van ofertar 6 cursos que van ser seguits per 86 persones; el 2012 es va ampliar a 14 cursos pels quals van passar 280 ciutadans. El 2013 es va incrementar a 20 sessions de formació i es va arribar a 382 persones i el 2014 s’han ofertat 25 cursos que han facilitat formació a 430 ciutadans.

A petició de diferents ajuntaments i institucions, els cursos generals s’han ampliat amb sessions a la carta que donen resposta a les necessitats específiques de diferents sectors: fruites i verdures, establiments de temporada i venda ambulant, venda d’aliments en mercats no sedentaris, autocontrols alimentaris, neteja i desinfecció….

També s’ha adaptat la formació a diferents col·lectius: joves amb baixa qualificació formativa, dones amb dificultats d’inserció al mercat laboral… I, en un treball conjunt amb diferents ajuntaments,aquest any s’ha acostat la formació als ciutadans fent cursos específics a Alella, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Premià de Dalt i Tordera.