El CCM cerca emprenedors per participar en un projecte de dinamització del tèxtil al Maresme

 

Sota el títol “Disseny i Moda, Un pas endavant”, el servei d’Emprenedoria del Consell Comarcal del Maresme durà a terme durant el primer semestre de 2015 un projecte de dinamització i suport als emprenedors del sector tèxtil. El projecte s’inscriu dins el programa de polítiques del Teixit Productiu de la Diputació de Barcelona. Els emprenedors/es interessats a participar es poden inscriure CLICANT AQUÍ.

Les darreres informacions apunten una certa revitalització del sector tèxtil maresmenc a partir de la relocalització de la producció que estan fent grans marques, però també pel corrent “slow fashion” que aposta per produccions de petita tirada, fortament arrelades a un teritori i plenament compromeses amb l’entorn, la innovació, la creativitat i la qualitat. Unes pràctiques de treball que valoritzen i singularitzen el producte en el mercat. 

Des del projecte Disseny i Moda: un pas endavant es vol ajudar els emprenedors maresmencs que veient les oportunitats tèxtils del moment hagin impulsat recentment un negoci tèxtil o tinguin la idea de muntar-lo i aquells que necessitin donar un impuls de creixement a la seva empresa.

Els objectius concrets del projecte són:

  •  Detectar perfils de persones emprenedores amb bones i innovadores idees o productes en l´àmbit tèxtil.
  •  Formar, acompanyar i dinamitzar als emprenedors vinculats al projecte de forma individual i col•lectiva, tot creant una metodologia que pot fer-se servir en el futur.
  • Crear un model de negoci per a cada un dels emprenedors que realitzin el projecte singular.
  • Crear Cooperació i sinèrgies entre els diferents emprenedors i d´altres elements de la cadena de valor del sector.


FASES DEL PROJECTE:

  •  Detectar i seleccionar perfils emprenedors amb bones i innovadores idees o productes relacionats amb el sector tèxtil, disseny i moda, amb la finalitat de donar-los suport a fer realitat el seu negoci o fer-lo créixer.
  •  Formar a les persones seleccionades: Itinerari formatiu que ajudi a dissenyar i consolidar el model de negoci de cada participant i adquirir habilitats directives en el sector.
  •  Assessorament individual Experts: Assessorament realitzat per experts, que  orientaran i donaran eines als participants sobre el disseny i implementació del model de negoci.
  •  Oportunitats de cooperació: Amb la coneixença del Consell Comarcal de les empreses i entitats tèxtils de la comarca; i entre els emprenedors participants del projecte, es crearan vincles entre ells per possibles col•laboracions.
  •  Jornada de Networking: S´organitzarà 1 sessió de Networking fent partícips totes les empreses, emprenedors, empreses i agents de la comarca que estiguin operant en el sector tèxtil, sigui quina sigui la seva posició en el mercat.

Les persones interessades cal que emplenin el formulari que trobareu CLICANT AQUÍ