26.06.2016Consell Comarcal del Maresme - Tornar a portada  
BuscadorjoveBuscadorjove
CCMCCM - Consum, Cultura, Joventut i SalutConsum, Cultura, Joventut i SalutCCM - Consum, Cultura, Joventut i Salut - Servei comarcal de joventutServei comarcal de joventut

bannerpoljoventutblanc2

bannerblancTET

Enllaços

L'estiu ha entrat en una controvèrsia  davant dels gairebé tres mesos de desconnexió escolar, les escoles tancades i la diversitat d´ofertes de lleure en marxa. En aquest context, molts serveis de joventut planifiquen els casals d'estiu i activitats que es duran a terme aquesta temporada. Les families i joves, per la seva banda, en fan una tria, combinant interessos de socialitat, aprenentatge i conciliació. Davant de les grans possibilitats que s'obren a aquest sector, us volem posar a l'abast un recurs publicat per la Fundació Jaume Bofill i Ivalúa, que reflexiona sobre els Programes d'acceleració escolar (PAE), en tan que estratègia formativa durant les vacances que s´orienta a millorar el rendiment de la població escolar amb majors desavantatges.
més informació >

Comencem a veure els fruits de la formació d'agents en prevenció de les relacions abusives en la què participen professionals de joventut, serveis socials i igualtat de nou municipis de la nostra comarca. El treball d´aquests mesos ha cristal·litzat en la creació de cinc grups de treball focalitzats en el disseny de propostes d'acció per la prevenció de les violències masclistes i les relacions abusives, amb una mirada adaptada a la realitat local dels participants. Les accions amb què treballen els i les professionals es plantegen com una eina d'intervenció en els casals i espais joves i centres escolars dels diferents municipis.

formacio relacions abusives

L'objectiu d´aquests grups és treballar des de la prevenció, en una línia educativa molt més profunda que la sensibilització, dissenyant accions que puguin ajudar al jovent a reconèixer i rebutjar situacions nocives en les relacions de parella i dins del grup d'iguals. Situacions que estan a l'ordre del dia, embegudes en la violència simbòlica més quotidiana (estereotips, sexisme, fòbia a la diversitat sexual, etc.) i que de vegades es manifesten en expressions molt noves que reprodueixen antics patrons, com el sexting o l'assetjament a través de les xarxes socials.


més informació >

Com cada mes t'arriba ple de notícies, informacions i propostes engrescadores i interessants perquè trobis la teva opció de fer un tastet de món!

Aquest mes destaquem que el Servei de Mobilitat Internacional Jove del Maresme, inicia la seva atenció a l'assessoria presencial del Centre Cívic de Poblenou a Pineda de Mar. Ens hi estrenem amb un taller que ja olora a vacances d'estiu... Fes el teu Interrail!

Arxiu PDF
MiniaturaInformació
butlletí_mobilitat_juny2016

butlletí_mobilitat_juny2016

Fitxer: 201606_Butlleti_Juny_Mobilitat_Internacional_Jove_Maresme_.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 14
Mida: 1,93 MB


més informació >

Els serveis de joventut municipi a municipi

Municipis del Maresme

Diumenge, 31 de juliol
Dijous, 12 de novembre

garantia juvenil

Anteriors SegüentsDesprés de l'ESObanner observatori politiques educatives dibabanner_acTICbanner_jovecatbanner_netvibes_buscadorjove
Anteriors SegüentsMaresme Capacitabanner_acreditatbanner_portal_ejoventut2010
Consell Comarcal del Maresme - Pl. Miquel Biada, 1 - 08301 Mataró - Tel. 93 741 16 16 - Fax 93 757 21 12