430 persones aturades menys al Maresme

 

Les dades oficials d’atur del mes de febrer han estat positives a la majoria de municipis del Maresme. A nivell comarcal s’han registrat 430 persones aturades menys que el gener i més de 4.000 menys que en el mateix període de 2015. Segons l’anàlisi fet per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, la reducció de l’atur s’ha centrat a la indústria, la construcció i els serveis. En canvi, ha augmentat a l’agricultura i entre el col·lectiu SOA (Sense ocupació anterior)

Les dades del mes de febrer indiquen que al Maresme hi ha 32.520 persones inscrites com a demandants de feina i el 54,9% tenen més de 45 anys. Les dones superen els homes en el registre d’atur comarcal. Concretament representen el 53,6%. I, per sectors d’activitat, els serveis concentren el 66,22% de les persones que cerquen feina.

Després del descens registrat el mes de febrer, la taxa d’atur comarcal se situa en el 16,67% i es manté dos punts per sobre de la provincial (14,44%) i de la mitjana catalana (14,80%).

La realitat municipal és desigual. Tot i que la comparativa interanual reflecteix un descens dels nivells d’atur en tots els municipis, el mes de febrer ha incrementat les xifres de desocupació a Alella, Montgat, Òrrius, Palafolls, Sant Pol de Mar, Tiana i Tordera. A Premià de Mar no s’ha registrat cap variació i als 22 municipis restants ha baixat. 

Pel que fa a taxa d’atur, Cabrera de Mar, Cabrils i Teià no arriben al 9%, mentre Calella, Malgrat de Mar, Pineda de Mar, Santa Susanna i Tordera superen el 20%.

Podeu ampliar aquesta informació consultant el Report d’Atur que ha elaborat l’Observatori de Desenvolupament Local en un nou format que permet la interactivitat. El document, molt més visual, també facilita l’accés a taules excel amb el conjunt de dades. Es pot navegar pel document en la següent incrustació o bé, accedir-hi CLICANT AQUÍ