45 voluntaris de les ADFs del Maresme col·laboren amb els bombers en l’extinció de l’incendi forestal que dimarts es va declarar a Teià

 


El dimarts a la tarda es va declarar al Turó d’en Baldiri de Teià el primer incendi forestal fort de la temporada al Maresme. Les flames, que es van detectar a les 15:30h, van cremar 3,7 hectàrees d’alzines i pi regenerat. Fins les 10 de la nit, hora en la qual es va considerar totalment extingit l’incendi, bombers, voluntaris de 6 Agrupacions de Defensa Forestal del Maresme i mossos d’esquadra van treballar de manera coordinada.


L’alerta la van donar ciutadans que van veure el fum i els primers a arribar al Turó d’en Baldiri de Teià van ser voluntaris de les ADFs equipats amb kits d’aigua i amb material d’extinció. Immediatament es van activar els protocols d’emergència que faciliten el treball coordinat de tots els cossos i agents antiincendis. Eren les 15:30h de la tarda del dimarts 4 de juliol i es van necessitar gairebé 7 hores per sufocar les flames. Fins el lloc dels fets es van traslladar 12 vehicles d’intervenció immediata de 6 Agrupacions de Defensa Forestal del Maresme, a més de 24 dotacions terrestres i 3 mitjans aeris dels bombers. Per part de les Agrupacions de Defensa Forestal, van intervenir 45 voluntaris pertanyents a les ADFs Teià, La Conreria, Premià de Dalt, Vilassar de Dalt, Serra de Marina i Burriac. Des de la Federació d’Agrupacions de Defensa Forestal, de la qual en forma part el Consell Comarcal del Maresme, es valora molt positivament el treball coordinat que en tot moment van tenir els bombers i els voluntaris de les ADFs. A la vegada que felicita els agents rurals per la rapidesa en què van activar el protocol d’emergències.