47 joves que han emigrat sols obtenen el certificat de curs de llengua catalana

 

La sala de Plens del Consell Comarcal del Maresme ha acollit avui l’acte d’entrega dels certificats d´assistència als 47 joves que han emigrat sols i actualment viuen als centres que la Direcció General d’Atenció a la Infànciai a l’Adolescència té als municipis de El Masnou, Canet de Mar, Arenys de Mar i Dosrius. Aquests joves han participat a la formació inicial de llengua catalana impartida per la Fundació Didàctica i finançada per la Secretaria d´Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya. Carles Macián, adjunt al secretari d´Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat, conjuntament amb el conseller delegat de Benestar Social del Consell Comarcal, Jordi Mir, l’alcalde de Dosrius, Marc Bosch, i el  gerent de la Fundació Didàctica, Jordi Roig, han reconegut el compromís d’aquests joves d’integrar-se a la comarca i els han encoratjat a continuar formant-se. 

Tots han coincidit també en assegurar que Catalunya és una terra d’acollida i que és important integrar-se a la societat catalana per poder desenvolupar un pla de vida. 

Carles Macián ha explicat que «Avui fem entrega dels darrers certificats del curs de llengua catalana, d’un total de 300 que des de la Secretaria d´Igualtat, Migracions i Ciutadania hem ofert arreu de Catalunya. Confiem que amb aquesta primera formació en llengua catalana aquests nois guanyin autonomia i iniciïn un període de capacitació laboral i formatiu en l’àmbit de l’educació reglada».  El curs ha constat de 200 hores lectives, ara cal que, en paraules de Marc Bosch “utilitzeu el català per comunicar-vos, fer noves amistats i conèixer més a fons la societat d’acollida”.

Per la seva banda, Jordi Mir ha expressat que «Al Maresme estem oferint els recursos necessaris per ajudar a aquests nois a que s’integrin de forma adequada a les nostres viles i s’hi desenvolupin amb normalitat, com faria qualsevol jove maresmenc».

Cal recordar que aquests dies s’estan ultimant els preparatius per l´arrencada d´un altre programa d´acompanyament a aquests joves tutelats.Es tracta del programa de mentoria on un referent adult i un menor estableixen relació per tal de millorar el coneixement de la llengua i l’entorn, així com per compartir temps d’oci i de qualitat. El programa ha tingut molt bona acollida i de moment s’han organitzat sessions informatives i gestions per la seva implementació a Canet de Mar, Dosrius i Arenys de Mar