5 empreses maresmenques promocionen els seus productes al Gastronomic Forum Barcelona 2025

2 empreses de la comarca reben també el reconeixement pel seu compromís amb la recuperació de varietats locals

La qualitat, la innovació i la diversitat del producte agroalimentari maresmenc han estat representades al Gastronòmic Forum Barcelona 2025, que ahir va tancar portes al recinte Montjuïc de Fira Barcelona, per cinc empreses que formen part del cens de Productes de la Terra Maresme que gestiona el Consell Comarcal.

En aquesta edició, els visitants han pogut conèixer les salses i reposteria de Radi SL (Premià de Mar), les croquetes gourmet de Marmitus (Argentona), les més de 50 varietats de croquetes que elabora COC (Arenys de Mar), les bases de cuina naturals de Cuick (Tordera) i els productes de Vitae Kombucha (Pineda de Mar).

El pes del sector agroalimentari maresmenc també ha quedat palès en l’apartat de reconeixements al compromís en la recuperació de varietats locals. La Diputació de Barcelona ha distingit la tasca de les hortes Verdpujol (Cabrera de Mar) i Horta ecològica Pla de Munt (Palafolls) per la seva implicació en la revitalització de varietats locals que, a més de restaurar la identitat gastronòmica del territori, contribueixen a consolidar el caràcter propi de la Nova Cuina Catalana.

Aquesta distinció posa en valor així l’esforç de les empreses maresmenques que treballen per preservar el patrimoni gastronòmic i agrícola del territori, combinant tradició i innovació.

Participació de Verdpujol al Fòrum

A més a més, l’empresa Verdpujol va participar activament en el Fòrum Gastronòmic, estant present també a l’actuació de la Fundació Restaurants Sostenibles on va compartir la seva experiència en la producció sostenible i en la recuperació de varietats autòctones, així com la seva implicació en la difusió dels valors de la sostenibilitat.

La vicepresidenta primera i consellera de  Desenvolupament Econòmic, Noemí Llorens, va acompanyar les empreses agroalimentàries maresmenques en el seu pas per aquesta cita de referència del sector alimentari reafermant d’aquesta manera el compromís del Consell Comarcal en la promoció dels productes de proximitat, la sostenibilitat i el teixit agroalimentari local del Maresme.