54 voluntaris de les ADF’s es mobilitzen pel temporal de vent que ha afectat al Maresme

  


La situació d’alerta meteorològica per forts vents que ha viscut el Maresme aquest cap de setmana ha mantingut en guàrdia a les forces de protecció civil. Entre els col·lectius que han estat treballant per evitar danys a la població, hi ha les agrupacions de defensa forestal (ADF’s) que han mobilitzat 54 voluntaris per realitzar tasques de prevenció i de suport a altres forces de seguretat.


Tot i que el Maresme no ha estat de les comarques més afectades pel temporal de vent, han estat nombroses les actuacions que bombers, policies i serveis municipals han hagut de fer per evitar mals majors a la població. Les ADF, coordinades pel Consell Comarcal del Maresme i en estreta col·laboració amb els parcs de bombers, han mobilitzat els seus efectius personals i materials i han realitzat els següents serveis: ADF ALT MARESME tallada i retirada d’arbres caiguts a Pineda de Mar, Palafolls, Calella i urbanització Castellar d’Índies i col·laboració amb el Parc de Bombers de Pineda per sol·lucionar altres incidències.
ADF VALLALTA: retirada de 4 arbres caiguts a l’urbanització Castellar d’Índies i diverses actuacions de col·laboració amb els bombers.
ADF SERRA DE MARINA: retirada d’ 11 arbres de la vía pública en els termes municipals de Dosrius, Mataró, Argentona i La Roca i col·laboració en l’extinció d’un incendi de matolls al terme municipal d’Argentona.
ADF MONTALT: retirada de 7 arbres a Sant Andreu de Llavaneres i Sant Vicenç de Montalt, 3 arbres al Rieral del Remei i al Rieral de la Serp a Arenys de Mar i col·laboració en la ressolució d’altres incidències detectades en aquests termes municipals.
ADF BURRIAC: Suport a la brigada municipal en l’extinció de l’incendi de matolls que es va declarar a la zona de la deixalleria de Vilassar de Mar – Cabrils i Cabrera de Mar.
ADF VILASSAR DE DALT: Col·laboració en l’extinció de l’incendi de matolls declarat a l’entorn de la deixalleria de Vilassar de Mar – Cabrils i Cabrera de Mar; tallada i retirada de 13 arbres en diferents zones del municipi de Vilassar de Dalt i estabilització d’un altre. Les ADF de Vilassar de Dalt també van col·laborar en la retirada d’un arbre caigut a Argentona.
ADF PREMIÀ DE DALT: neteja de vies; tallada i retirada de 3 arbres i col·laboració en l’extinció de l’incendi de matolls declarat a l’entorn de la deixalleria de Vilassar de Mar – Cabrils i Cabrera de Mar.
-{N}ADF LA CONRERIA{N}: neteja de vies; retirada d’arbres caiguts a Vallromanes i tallada i retirada de pins a Martorelles. El passat dissabte, el vent només va superar en moments puntuals els 100 km/h (per exemple, a Premià de Mar es van detectar ràfegues de 109 km/h). Fa poc més de 7 anys (el novembre de 2001), la comarca es va veure afectada per un temporal més virulent que va deixar ventades que en alguns municipis, com Arenys de Mar, van arribar als 132 km/h.