El calendari 2026 de Mengem Maresme ret homenatge a elaboradors i productors alimentaris Km0

El calendari 2026 de Mengem Maresme, la marca que promou el Consell Comarcal per incentivar el consum de productes maresmencs, posa el focus en les persones que fan possible que els aliments arribin a les nostres taules. Productors i elaboradors de quilòmetre zero que contribueixen a preservar una cultura i una tradició gastronòmica que han convertit el Maresme en comarca de referència.

Mengem Maresme 2026 proposa un recorregut per la terra, pel mar, pels cellers i pels obradors maresmencs – alguns centenaris- on tradició, innovació i estima per l’ofici conviuen i es reforcen mútuament.

Seguint el format de les edicions anteriors, el calendari convida els consumidors a la compra de productes de proximitat. A la part final incorpora el directori de les empreses productores i elaboradores que formen part de la Xarxa de Productes de la Terra Maresme i identifica els mercats setmanals i municipals de la comarca on es poden adquirir productes de temporada km0.

Darrere el Producte: Rostres i el seus relats

A més, en aquesta edició, el calendari dona veu a creadores i creadors per explicar la seva feina i el toc distintiu dels seus productes. Són 12 vídeos breus que ens permenten posar cara i conèixer qui hi ha darrere els productes de Forn de pa Can Puig (Arenys de Munt), Formatges Can Pujol (Vilassar de Dalt), Ous ecològics La Klosca (Mataró), Mel de Can Parcala (Cabrera de Mar), Carnisseria Can Vives (Calella), Maduixes de Can Marpons (Arenys de Munt), Horta VerdPujol (Cabrera de Mar), Mun Kombucha (Mataró), Celler Vallalta Vinícola (Sant Cebrià de Vallalta), Projecte agroecològic La Magalla (Cabrera de Mar), Pastisseria Campassol (Canet de Mar) i Port d’Arenys de Mar.

A través d’aquests 12 testimonis, el Consell Comarcal vol fer extensiu el reconeixement a totes les persones que defineixen la identitat gastronòmica del Maresme.