A l’estiu, tomàquet del Maresme a taula

16 municipis de la comarca participen a les Jornades gastronòmiques del tomàquet

 

Ja fa 10 anys que Sant Vicenç de Montalt va impulsar les Jornades gastronòmiques del tomàquet del Maresme. Coincidint amb l’aniversari, aquesta població va donar ahir el tret de sortida de l’edició 2014 amb l’anunci que Sant Vicenç de Montalt assumeix a partir d’ara el lideratge d’aquestes jornades gastronòmiques. L’alcalde de la població i president del Consell Comarcal, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, va expressar la seva satisfacció per la consolidació de l’esdeveniment gastronòmic que valoritza un dels productes més populars de la nostra horta. 

 
La presentació de l’edició 2014 de les Jornades gastronòmiques del tomàquet del Maresme es va fer al camp de golf de Sant Vicenç de Montalt en un acte en què diferents restauradors van oferir un tastet amb les seves especialitats. El president del Gremi d’Hostaleria i Turisme, Josep Civit, va destacar la qualitat del producte i de les arts culinàries dels restauradors; el president del Consorci de Turisme, Jaume Borrell, va explicar el pol d’atracció que exerceix la nostra gastronomia a nivell turístic i la intenció del Consorci de què cada jornada, encara que sigui d’abast comarcal, tingui un municipi de referència i, en el cas del tomàquet, aquesta població serà Sant Vicenç de Montalt. L’alcalde de la població, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, es va mostrar molt satisfet de recollir el testimoni i d’abanderar la promoció del tomàquet del Maresme. L’alcalde va destacar la implicació de tothom per aconseguir promocionar els nostres productes i el nostre territori.

L’edició 2014 de les Jornades Gastronòmiques del tomàquet del Maresme arriba a una seixantena de restaurants i establiments alimentaris de 16 municipis: Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d’estrac, Canet de Mar, Mataró, Òrrius, Pineda de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.

Fins al 21 d’agost oferiran una variada oferta de menús i plats especials amb el tomàquet conreuat al Maresme com a producte estrella.

Com ja és habitual, el Consorci de Turisme i el Consell Comarcal, a partir del programa Productes de la Terra Maresme, ha editat un opuscle que recull tant l’oferta culinària dels establiments participants com les activitats paral·leles que organitzen alguns municipis i els productors de tomàquet que formen part del Cens de Productors. El fullet es pot trobar als establiments  i a les dependències municipals. També es pot descarregar online: