Al Maresme celebrem els 20 anys del Servei de Voluntariat Europeu!

 

El Servei de Voluntariat Europeu, també conegut com a EVS per les seves sigles en anglès, és un dels projectes més emblemàtics i amb més trajectòria que la Comissió Europea adreça a les persones joves. Aquest any 2016 compleix el seu 20è aniversari.

L’EVS és un projecte de voluntariat a l’estranger, principalment a països d’Europa, que està finançat pel programa “Erasmus+: Joventut en Acció” de la Comissió Europea. A través del projecte de voluntariat, el voluntari o voluntària participa de forma activa en una organització (entitat d’acollida) d’un altre país. L’experiència facilita l’aprenentatge de la cultura i la llengua del país i de competències transversals a través de les tasques desenvolupades a l’entitat en què es realitza voluntariat i durant el dia a dia.

Per tal de facilitar que els i les joves del Maresme tinguin més oportunitats per accedir al programa des del Servei de Mobilitat internacional Jove del Maresme, es facilita informació sobre què és l’EVS i com es pot sol·licitar, i s’acompanya als i les joves en tot el procés de recerca i sol·licitud del projecte. Aprofitant l’aniversari del programa, i amb la intenció d’ampliar el seu coneixement entre el jovent del Maresme, durant aquest mes de novembre el Servei de Mobilitat Internacional Jove del Maresme, organitza diferents tallers temàtics arreu de la comarca. Podeu fer la vostra inscripció des d’aquest enllaç.