Alt risc d’incendi al Maresme fins al diumenge 2 d’agost

  


La comarca del Maresme es troba en una situació d’alerta per l’elevat risc d’incendi forestal que hi ha fins el diumenge 2 d’agost. Les condicions meteorològiques i ambientals han fet que la Generalitat hagi activat el Pla Alfa2 que extrema la vigilància i el control dels boscos i de qualsevol columna de fum.


Tot El Maresme ja es troba en zona vermella, encara que el risc és extrem a la banda de Tordera i la Selva Marítima. La previsió per als propers dies i, especialment per la propera setmana, és que la situació s’agreugi. Davant d’això, la Generalitat ha anulat tots els permisos per fer foc i per realitzar treballs que generin restes vegetals (franges de protecció d’incendis, neteja de rieres i aprofitaments forestals, entre d’altres). Les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF’s) del Maresme i els seus 300 voluntaris, han extremat els serveis de vigilància i activació en cas d’incendi forestal, duplicant els torns i garantint el màxim de personal i vehicles amb quit d’extinció preparats. El Consell Comarcal del Maresme ha enviat una alerta a les policies locals i està contactant amb els ajuntaments per informar-los de la situació i que activin a cada municipi les mesures preventives adients. És molt important que la població estigui assabentada i que davant de qualsevol columna de fum, ho comuniqui a bombers, policies o truqui al telèfon d’emergències: 112. En aquests casos, el temps de detecció del foc pot ser vital.
NIVELL ALFA 2:Vigilància exclusiva d’incendis forestals Control de columnes de fum a terrenys forestals i a terrenys no forestals a menys de 500 m de zones forestals.
-Identificació de l’autor del foc.
-Fer-lo apagar. Excepte les autoritzacions excepcionals
-Control de llocs predeterminats d’especial risc.
-Control de circulació de vehicles per zones forestals predeterminades.
-Posada en servei de punts de guaita estratègics i predeterminats.
-Control d’abocadors predeterminats.