L’impacte econòmic del Mig Challenge a la comarca del Maresme va ser de més de 5.5 milions d’euros

El 4 d’octubre tindrà lloc el Challenge de llarg recorregut

  


El
Mig Challenge Costa de Barcelona-Maresme
, el triatló de mitja distància que es va celebrar a la comarca el passat 24 de maig, va tenir un impacte econòmic sobre el territori de 5.806.000 euros, segons un estudi elaborat pel Centre de Recerca Turística de l’Escola Universitària del Maresme (EUM).

{J}Seguint una de les línies estratègiques del Pla Estratègic Maresme 2015 per posicionar la marca Costa de Barcelona-Maresme com a una destinació turística de qualitat, el Consell Comarcal, el Consorci de Promoció Turística i els ajuntaments del Maresme van apostar per acollir el triatló Challenge, un esdeveniment esportiu que mou milers de persones principalment a Europa. El 24 de maig, com a prèvia al que tindrà lloc el 4 d’octubre, es va celebrar el triatló de mig recorregut (1.900 metres de natació, 90 km en bicicleta i 21 km de cursa a peu) en el qual van participar més de 2.000 triatletes d’arreu. Per valorar l’impacte econòmic, quantitatiu i qualitatitu que va tenir sobre el territori, el Consell Comarcal va encarregar al CRT Maresme un estudi. El mateix 24 de maig, es va realitzar una enquesta a 384 persones que van pernoctar a la comarca aquella nit. Les dades de l’anàlisi realitzat pel CRT Maresme es van donar a conèixer ahir a la reunió del Consell d’Alcaldes. La conclusió a la què arriben és que l’impacte econòmic al Maresme va ser de 5.806.502 euros. Altres dades rellevants de les enquestes realitzades són les següents: 7 de cada 10 visitants eren de fora de Catalunya (el 40% estrangers)
– 6 de cada 10 visitants van venir al Maresme acompanyats de la seva família, i el 4% restant va viatjar en companyia d’amics.
-Del total de persones enquestades, el 81% van viatjar al Maresme expressament pel Challenge i el 45% era la primera vegada que visitava el territori.
-En contrast amb el turisme de sol i platja, els visitants del Challenge van realitzar la seva despesa complementària en restauració (47%), compres (40%) i només el 2% va invertir en pubs i copes.
-Un 11% van pernoctar més de 7 dies i prop del 50% ho va fer entre 3 i 4 nits.
-El 86% va trobar la destinació turística Costa de Barcelona-Maresme millor del què esperava i el 91% va afirmar que la recomanaria a familiars i amics. El Consell d’Alcaldes va valorar molt positivament la celebració d’aquests esdeveniments esportius a la comarca. El proper 4 d’octubre se celebrarà el I Challenge Costa de Barcelona-Maresme, el triatló de llarg recorregut. Els esportistes hauran de nedar 3.800 metres, fer un recorregut en bici per la comarca de 180 km. i còrrer una narató (42,1 km).