Factor Energia comercialitzarà electricitat al Maresme per valor de més d’un milió dos cents mil euros

La subhasta pública es suspén per problemes tècnics i continuarà els propers dies

{

El Consell Comarcal del Maresme ha realitzat aquesta tarda la primera compra agregada d’electricitat. S’ha fet mitjançant una subhasta electrònica en la qual durant prop de tres hores s’han posat a licitació les 2.595 pòlisses de subministrament elèctric que tenen contractades actualment els 30 ajuntaments del Maresme i el Consell Comarcal. La subhasta, però, s’ha hagut de susprendre per problemes tècnics de la plataforma tecnològica quan encara faltaven per licitar-se 2415 pòlisses.De les 180 pòlisses que s’han subhastat fins el moment de suspendre la licitació, només 6 han quedat desertes. Les 174 restants han estat adjudicades a Factor Energia, una empresa comercialitzadora d’electricitat de capital català. El volum econòmic puja a 1.253.600,76 euros. Una xifra que reduirà la despesa dels ajuntaments i el Consell Comarcal del Maresme d’un 9,79%.

En els propers dies es posaran a licitació les 2.415 pòlisses restants, dividides en 5 blocs, amb un preu de sortida de poc més de 7 milions d’euros.

La liberalització del mercat elèctric des del passat 1 de juliol ha facilitat que els 30 ajuntaments del Maresme i el Consell Comarcal es posessin d’acord per emprendre una nova experiència de compra agregada (com ja es fa amb el paper i amb la telefonia). L’objectiu és aplicar economia d’escala i aconseguir reduir la despesa de les administracions públiques.

L’any 2008, el subministrament elèctric va tenir un cost per als ajuntaments del Maresme i per al Consell Comarcal de 7.552.710 euros pel que fa al terme d’energia i  la previsió de despesa amb el mercat liberalitzat per al 2009 és de 8.805.289 euros. Amb la iniciativa del Consell Comarcal d’aplicar la compra agregada, l’estalvi dels ajuntaments en els lots adjudicats ha estat del 9,79% (uns 135.000 euros).