El Maresme es converteix en el primer territori de l’Estat en adjudicar el subimistrament elèctric mitjançant concurs públic

La subhasta pública es realitzarà el dimarts 21 de juliol

El Maresme es convertirà en el primer territori de l’Estat a adjudicar el subministrament elèctric mitjançant un concurs públic al qual poden concòrrer les empreses que hi estiguin interessades. El projecte, impulsat pel Consell Comarcal del Maresme, aplega els 30 ajuntaments de la comarca, el propi Consell Comarcal i totes les depuradores que gestiona l’administració comarcal. El dimarts, 21 de juliol, es realitzarà, on-line, la subhasta pública.


Els batlles que assisteixin al Consell d’Alcaldes i els consellers comarcals que assisteixin al Ple del CCM, podran seguir en directe, a través d’una pantalla que s’instal·larà a la Sala de Plens, el desenvolupament de la subhasta electrònica mitjançant la qual s’adjudicarà per un any el subministrament d’energia elèctrica.

Els 30 ajuntaments del Maresme, el Consell Comarcal i les depuradores que gestiona l’administració comarcal van invertir en energia elèctrica uns 10 milions d’euros l’any 2008, una quantitat que esperen poder reduir amb el concurs públic convocat pel Consell Comarcal després de la liberalització del mercat elèctric que va entrar en vigor el passat 1 de juliol. Per abaratir despeses, s’utilitza la metodologia de la compra agregada, un sistema en el qual també va ser pioner el Maresme i amb el qual les administracions de la comarca realitzen  conjuntament l’adquisició de paper i els serveis de telefonia (mòbil, fixa i internet).

La subhasta pública d’electricitat es realitzarà al Consell Comarcal del Maresme. Començarà a les 16.50h i és previst que finalitzi a les 20.30h. Simultàniament es realitzarà una sessió del Consell d’Alcaldes, que començarà a les 16.30h i una sessió plenària que s’iniciarà a les 17.00h.