Argentona és el primer municipi on es durà a terme la campanya Xipa’l i censa’l d’identificació i cens d’animals domèstics

La campanya s’estendrà a altres municipis del Maresme

 


Argentona serà el primer municipi del Maresme on es durà a terme la campanya Xipa’l i censa’l que ha impulsat el Centre d’Atenció d’Animals Domèstics de Companyia del Maresme (CAAD) per sensibilitzar els propietaris d’animals de la necessitat que aquests portin el xip d’identificació i estiguin censats en el municipi on resideixen.


Mentre duri la campanya, els propietaris d’animals tindran un descompte del 55% en el xipatge i el cens de la seva mascota. Dels 45 euros de mitjana que costen aquests tràmits, només n’hauran de pagar 25. La campanya, impulsada pel Centre d’Atenció d’Animals de Companyia del Maresme que gestiona el Consell Comarcal del Maresme compta amb el suport de l’ajuntament d’Argentona i dels serveis veterinaris del municipi. La campanya comença el 24 de novembre i es perllonga fins el 5 de desembre. En aquestes dates, els propietaris d’Argentona amb mascotes tenen al seu abast diferents alternatives per legalitzar la situació del seu animal de companyia: 24 i 25 de novembre: Durant el matí d’aquests dos dies, es desplaçarà a les oficines municipals del carrer Gran 54 d’Argentona un equip veterinari del CAAD Maresme per xipar els animals. Cal que els propietaris demanin cita prèvia trucant al telèfon del Centre (93 797 42 72.
Del 26 de novembre al 5 de desembre: Els animals seran xipats als serveis veterinaris d’Argentona (c/ Joan XXIII,6). Cal també demanar cita prèvia trucant al telèfon 93 756 11 01. La normativa ja especifica que tots els animals de companyia han d’estar xipats i censats i que, a més, sempre han de portar una placa d’identificació on consti el nom i el telèfon del propietari. Aquestes mesures són imprescindibles per tal de poder mantenir un control sobre la població animal d’un municipi i també són molt importants perquè els propietaris puguin localitzar la seva mascota en cas de pèrdua. Tot i que Argentona serà el primer municipi on es durà a terme aquesta campanya, no serà l’únic. El Consell Comarcal del Maresme ja ha iniciat converses amb altres ajuntaments per tal de realitzar campanyes de cens i xipatge d’animals. Dels 18 municipis als quals dóna servei el CAAD Maresme, Tordera i Argentona són els que encapçalen el rànking d’animals abandonats o perduts. Dels 1189 animals que han arribat al CAAD Maresme des de la seva entrada en funcionament el febrer de 2006, 262 (el 22%) provenien de Tordera i 241 (el 20%) del municipi d’Argentona. El CAAD Maresme confia que amb aquestes campanyes es redueixen el nombre d’entrades d’animals al Centre.

 

Clic aquí per a pdf