Comencen les obres del nou centre d´art per a nous creadors de Can Xalan de Mataró

Aquesta setmana, del 14 a ls18 de juliol, el Servei d’Obres de l’Ajuntament està previst que comenci les obres de construcció del centre d´art per a nous creadors de Can Xalan, que consisteixen en l´adequació d´una masia dels segles XVI i XVIII situada molt a prop de la Porta Laietana.


Els treballs, que van ser adjudicats a l´empresa Construcciones JA Barbany, SL, estan valorats en 680.000 euros i tindran una durada aproximada d´un any.

El nou equipament disposarà de diverses sales polivalents destinades al desenvolupament d´activitats culturals i s´adequaran els entorns per crear una plaça de mil metres quadrats.

La masia de Can Xalan està ubicada al polígon del Pla d´en Boet i va ser edificada entre els segles XVI i XVIII, sent Josep Boet i Fontanils l´impulsor del mas. Els seus hereus la van vendre el segle passat a la família Mora, i al 1987 va passar a ser propietat de l´Ajuntament per efecte d´un expedient de cooperació reparcel·lària. Segons el Pla Especial del Patrimoni de Mataró estan protegides les façanes, la volumetria i l´estructura general de l´edifici.

Descripció de les obres

L´edifici consta de tres cossos i un d´ells, el de ponent, serà substituït per una nova construcció. Quan estiguin les obres enllestides la superfície total de la masia serà de 965,47 metres quadrats, tot i que la superfície útil serà de 764,32 metres quadrats distribuïts en dues plantes.

PLANTA BAIXA

Tindrà 395,04 metres quadrats de superfície útil i allotjarà un vestíbul, que s´utilitzarà com a sala d´exposicions, un taller insonoritzat, despatxos per administració, un estudi multimèdia, un magatzem i serveis. També disposarà d´un espai de trobada i intercanvi de 112,23 metres quadrats, que es configura com una sala polivalent.

PLANTA ALTA

Tindrà 369,28 metres quadrats de superfície útil i allotjarà un laboratori, un taller informatitzat, tres sales-taller, una sala polivalent, serveis, un magatzem i un espai de documentació.