L’Ajuntament d’Arenys de Mar i els veïns es coordinen per trobar solucions a les interferències del senyal televisiu

L’alcalde d’Arenys de Mar, Miquel Rubirola, i el regidor de Comunicació, Benet Maimí, han promès posar-se mans a la feina amb els veïns afectats per tractar de trobar solucions al problema de les interferències del senyal de la televisió. Es van reunir dilluns a la tarda amb una quarantena de veïns i van acordar crear una comissió de seguiment. El primer pas és trobar una empresa que diagnostiqui el problema.


En la reunió de dilluns, que es va fer a la sala de plens, l’alcalde va proposar que la comissió incorpori quatre o cinc veïns i, de fet, ja van sortir els voluntaris. Aquesta comissió farà seguiment de les novetats que vagi generant aquesta qüestió.

Miquel Rubirola va demanar als veïns uns dies per acabar d’estudiar qui redactarà un informe en profunditat sobre la problemàtica -una qüestió que la regidoria d’Urbanisme ja té sobre la taula- i va dir que tan aviat com hi hagi novetats convocaran la primera reunió de la comissió. “Serà una manera de començar a caminar”, va manifestar l’alcalde i va advertir als veïns que és una problemàtica complicada i que serà lent de resoldre.

Alguns dels veïns assistents a la reunió van explicar que fa anys que pateixen aquests problemes d’interferències i que hi ha dies que pràcticament no veuen cap canal de televisió. Els problemes s’agreugen, sobretot, en època d’estiu. El regidor de Comunicació, Benet Maimí, va comprometre’s també a buscar solucions. El primer pas, va dir Maimí a la reunió, és trobar una empresa que detecti quin és realment el problema i quines solucions s’han d’aplicar per resoldre’l.

Un estudi a fons

El regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Arenys de Mar, Lluís Blanchar, ja té sobre la taula la petició de fer un estudi més a fons per tractar de resoldre el problema de les interferències del senyal de la ràdio i la televisió. Segons ha informat l’enginyer municipal, Jordi Marsol, existeixen empreses homologades per la Generalitat que s’encarreguen de fer uns estudis en profunditat. En primer lloc, mesuren els senyals rebuts a diferents indrets de la vila.

El segon pas és portar a terme unes simulacions de cobertures a partir de la situació dels actuals repetidors i tenint present l’orografia de la zona. Per últim, fan propostes d’actuacions orientades a variar les característiques dels equips per millorar-ne l’eficàcia o proposar-ne nous emplaçaments. Un cop es disposi d’aquest estudi i segons les seves conclusions, l’Ajuntament hauria de buscar terrenys per a la implantació d’un nou repetidor i també s’hauria d’encarregar de dotar-lo d’accessos i de les instal·lacions elèctriques necessàries.