Conveni pel tractament i reciclatge dels plàstics que generen els hivernacles

Aquest matí s´ha signat un conveni entre l´Ajuntament de Vilassar de Mar, la Cooperativa Agrària Santboiana i l´empresa Alfagrán que estableix que aquesta darrera s´encarregui del tractament i reciclatge de plàstics que els hivernacles generen a la comarca del Maresme i del Baix Llobregat. El conveni ha estat signat per l´alcalde, Pere Almera, el president de la Cooperativa Agrària Santboiana, Jaume Ros i ha estat present en nom d´Alfagrán, Carlos Ruíz.


Amb el conveni, l´empresa murciana Alfagrán es compromet a comprar el plàstic embalat de l´Ajuntament de Vilassar de Mar i la Cooperativa Agrària Santboiana a un preu mínim de 0,012 euros el quilo, import que es pot incrementar de mutu acord fins el 50% en funció de la qualitat del plàstic. Alfagrán assumirà els costos del transport i retirarà el plàstic embalat una vegada s´arribin a les 24 tones. D´aquesta manera, els agricultors de Vilassar de Mar podran portar el plàstic de les cobertes d´hivernacle a la nova deixalleria on hi haurà una premsa per a l´embalat i emmagatzematge d´aquest material. S´estima que el municipi genera unes 100 tones anuals de plàstic que amb aquest conveni es podrà recuperar.

Alfagrán és l´empresa de reciclatge de polietilè de baixa densitat major d´Espanya i una de les primeres d´Europa que recicla els plàstics usats en agricultura. Amb aquesta matèria després fabrica tubs per a reg, films per a la fabricació de sacs de gran contingut i bosses de brossa i malles per a la senyalització d´obres.