La Federació d’Agrupacions de Defensa Forestal dota els voluntaris de material personal per actuar en els incendis forestals

{+}  

{+}
La Federació d’Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) del Maresme ha invertit 12.000 euros en l’adquisió de material de prevenció d’incendis que es repartirà al centenar de voluntaris forestals del Maresme més actius. És la primera vegada que els voluntaris comptaran amb un equip personal complert per poder actuar en cas d’incendi. El material,presentat a la seu del Consell Comarcal del Maresme, està inclòs en una motxilla groga i està pensat per garantir la seguretat dels voluntaris. Consta d’una cantimplora amb bossa tèrmica, un lot frontal amb pila, cinturó de seguretat, armilla antireflectant, gorra, braçal, samarreta i mocador identificatiu, un parell de guants, una farmaciola i una navalla.


Al Maresme hi ha 12 Agrupacions de Defensa Forestal dotades de 9 vehicles autobombes i 7 cubes per a l’extinció d’incendis. Per realitzar les tasques de prevenció, actualment hi ha 8 vehicles tot terreny, 4 tractors, 4 desbrossadores de braç, 3 trituradores, 17 motosserres, 11 desbrossadores, 85 emissores de ràdio i altres eines bàsiques per a treballar al bosc com aixades, magalls, pales, matafocs, mànegues….etc. Part d’aquest material ha estat cedit pels propis voluntaris forestals, que de vegades, també fan la vigilància amb vehicles particulars. L’any passat, amb un estiu relativament tranquil pel que fa a incendis forestals, es van declarar un total de 12 focs que van cremar 0,390 hectàrees forestals, d’aquestes 0,120 eren zones arbrades. En el decurs d’aquest any (entre l’1 de gener i el 30 d’abril) hi ha hagut 4 incendis forestals que han cremat un total de 0,155 hectàrees de bosc. Per tal d’establir un protocol d’actuació coordinat entre les diferents associacions i cossos de seguretat que participen en les tasques de prevenció i extinció d’incendis hi haurà una reunió de treball a principis del mes vinent.