Convocatòria de concessió de subvencions per a la capitalització de les cooperatives i de les societats laborals

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, ha donat llum verda a aquestes subvencions per a les cooperatives i societats laborals de la


Capitalcoop, en el transcurs de l’exercici 2018.

 

El programa Capitalcoop va néixer amb la funció d’incentivar i facilitar la capitalització de les cooperatives de treball federades, per tal que poguessin ampliar els seus fons propis, accedir a finançaments i reforçar el seu creixement i consolidació. 
Les actuals subvencions es concedeixen als socis, persones físiques, cooperatives o societats laborals que hagin realitzat aportacions de capital no retribuïble entre l’1 de novembre de 2017 i el 31 d’octubre de 2018, o que hagin formalitzat un préstec per fer aquesta aportació. 
L’import de la subvenció consisteix en el 33,34% de l’import de l’aportació de capital efectuada, amb un màxim de 2.000€. 
L’aportació mínima de capital ha de ser de 4.500€, dels quals s’ha d’haver desemborsat efectivament al compte de la cooperativa un mínim de 3.000€ abans de la sol·licitud de la subvenció, i la seva totalitat si es tracta d’una societat laboral. 
També es pot optar per una subvenció consistent en la reducció de fins a 3,5 punts del tipus d’interès que fixi l’entitat que ha concedit el préstec a la persona sol·licitant. El préstec ha de ser d’un import mínim de 3.000€ amb un període d’amortització mínim de 3 anys.

Teniu el text sencer de la resolució, en PDF, a:

Resolució TSF/2083/2018

Per a més informació adreceu-vos a:

emprenedoria@maresme.cat