Arrenca el CuEmE del curs 2018-2019

Per segon any consecutiu, el Servei d’Emprenedoria del Consell Comarcal del Maresme posa en funcionament aquest programa educatiu que té com a principals objectius fomentar els valors de la cultura emprenedora i cooperativista i les competències bàsiques en els alumnes de 5è de primària.

 

El Programa CuEmE (Cultura Emprenedora a l’Escola), impulsat per la Diputació de Barcelona, amb la participació del Consell Comarcal del Maresme, consisteix en una simulació real de la creació i gestió d’una cooperativa per part dels alumnes, amb el recolzament de la comunitat educativa, l’administració i d’altres agents socials de la seva localitat. 
El projecte, que es treballa a través de diferents assignatures, com llengua catalana, matemàtiques i plàstica, entre d’altres, s’inicia a principis de curs i contribueix a reforçar valors com la solidaritat, la igualtat d’oportunitats, la inclusió social i l’equitat. 
La participació de l’administració pública en el projecte és essencial, perquè facilita la relació de les escoles amb l’entorn i promou la implicació dels agents locals. El Consell Comarcal del Maresme executa aquest programa en els municipis que no compleixen els requisits per a participar-hi directament a través de la Diputació de Barcelona, i es posa al servei de les escoles per coordinar-lo i dinamitzar-lo.

Els exitosos resultats obtinguts amb la prova pilot del curs passat, han propiciat aquesta nova edició, que es desenvoluparà durant el curs 2018-2019 a les dues línies de 5è de primària del centre educatiu El Castell de Dosrius, del municipi de Dosrius. L’escola Sant Pau de Sant Pol de Mar repetirà experiència, amb la qual cosa el total d’alumnes implicats és de 55, amb un total de 5 Cooperatives Escolars en projecte. 
De cara al curs 2019-2020 ja hi ha dos municipis més del Maresme interessats.