Creix l’atur al Maresme per tercer mes consecutiu

Seguint la tendència registrada a la província de Barcelona i al conjunt de Catalunya, l’atur va crèixer al Maresme durant el mes d’agost. A nivell comarcal es van computar 491 persones aturades més que al juliol, una xifra que en termes percentuals representa un increment de la desocupació del 2,42%.

En total al Maresme hi ha 20.821 persones registrades a les oficines d’ocupació com a demandants de feina no ocupades. El nombre ha anat creixent des del mes de juny, però en termes interanuals, l’ocupació comarcal es troba millor. En concret, hi ha 890 persones menys a l’atur que al mes d’agost de 2022.

Les dades del mes passat -tal com recull l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal- situen el Maresme amb una taxa d’atur del 9,48%, lleugerament superior a la taxa provincial (9,23%) i a la catalana (8,85%).

Com és habitual, l’anàlisi a escala municipal deixa substancials diferències. 21 dels 30 municips de la comarca han registrat increments intermensuals en el nombre de persones aturades; Tordera ha mantingut les mateixes xifres i en 8 localitats (Alella, Caldes d’Estrac, Malgrat de Mar, Òrrius, Premià de Dalt, Sant Andreu de LLavaneres, Sant Iscle de Vallalta i Santa Susanna) ha disminuït la desocupació.

En termes interanuals es detecta majoritàriament una reducció de l’atur, però hi ha 8 municipis que registren increment de la seva població aturada (Arenys de Mar, Arenys de Munt, Cabrils, El Masnou, Òrrius, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Iscle de Vallalta i Sant Pol de Mar). En canvi, Vilassar de Dalt manté la mateixa xifra de persones sense feina que a l’agost de 2022.

Pel que fa a la taxa d’atur registral, Alella és el municipi amb uns percentatges més baixos (4,95%) i Pineda de Mar el municipi maresmenc amb una taxa més elevada (12,87%).

Podeu ampliar aquesta informació consultant el Report d’Atur del mes d’agost elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme: