Creix l’atur en el sector serveis i entre les persones del Maresme sense ocupació anterior

El Maresme ha registrat un nou increment de l’atur durant el mes de novembre. Les oficines d’ocupació de la comarca han sumat 190 persones com a demandants de feina, el que percentualment representa un increment del 0,91% respecte a octubre, un mes que també va reflectir un augment de la desocupació .

Tot i aquest increment, el Report d’Atur elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal reflecteix que al Maresme hi ha 739 persones aturades menys que al novembre de 2022, el que en termes percentuals representa una reducció interanual de la desocupació del 3,40%.

El tancament del mes de novembre deixa al Maresme 20.978 persones com a demandants de feina, una xifra que, respecte al mes anterior, se centra en el sector serveis i entre el col·lectiu anomenat SOA (sense ocupació anterior). En canvi, l’agricultura, la indústria i la construcció presenten disminució de l’atur en percentatges que oscil·len entre el -1.04% en el cas de l’agricultura i el -0,06% en la construcció.

Amb aquestes noves dades, la taxa d’atur registral maresmenca se situa en el 9,34%, elevant-se a l’11,25% entre les dones i baixant al 7,90% entre els homes. La mitjana comarcal té les seves puntes a l’esfera local. Així, Tiana (4,73%) i Alella (4,91%) són els municipis amb una taxa de desocupació més baixa que contrasta amb el 12.89% de Tordera, l’12,46% de Pineda de Mar o l’11,48% de Mataró.

En relació al mes passat, l’atur registrat ha repuntat en 17 municipis, en uns altres 10 ha disminuït i en 3 s’ha mantingut el mateix nombre. En termes interanuals, ha baixat en 19, augmentat en 9 i mantingut en 2.

Podeu ampliar aquesta informació consultant el Report d’Atur elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme: