Creixement històric de l’atur al Maresme en un mes de maig

Les dades d’atur han registrat un increment històric durant el mes de maig i s’enfilen a xifres de persones sense feina similars a les registrades durant el mateix període de 2016. De fet, és el segon increment de l’atur més intens en un mes de maig en la sèrie temporal 2005-2020.

El total de maresmencs i maresmenques registrades com a demandants de feina és de 29.848. Aquesta xifra fa referència només a les persones en situació d’atur. No incorpora les que es troben en situació de regulació de l’ocupació temporal que, a 2 de juny, pujava a 30.898.

Segons el Report d’Atur elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, la comparativa intermensual indica un creixement de la desocupació del 2,86%. El percentatge es dispara fins el 26,13% en valors interanuals.

Si bé els increments són considerables, es troben per sota, tant en valors intermensuals com interanuals, dels registrats a nivell provincial i del conjunt de Catalunya. En termes intermensuals la província registra un increment de la desocupació del 4,12% i el territori català del 3,28%. En la comparativa interanual, l’increment provincial ascendeix al 28,78% i el català al 30,30%. Tot i això, la taxa d’atur maresmenca (14,54%) continua sent superior a la provincial (13,02%) i a la catalana (13,31%).

A nivell municipal, només Sant Iscle de Vallalta ha registrat un lleuger descens de l’atur. A la resta els increments intermensuals han oscil·lat entre l’1,36 de Calella i el 17,24% d’Òrrius. En la comparativa interanual, tots els municipis registren augment de la desocupació arribant a superar el 50% en Òrrius i Calella.

Podeu ampliar aquesta informació consultant la infografia interactiva del Report d’Atur del mes de maig: