Diumenge se celebra la VI Mitja Marató “Ciutat de Mataró”

Diumenge 11 de maig se celebra la VI Mitja Marató “Ciutat de Mataró”, organitzada pel Patronat Municipal d´Esports i la Comissió d´Atletisme de Mataró, que agrupa els clubs de la ciutat vinculats a aquest esport. Paral·lelament es desenvoluparà la Marató Escolar, que enguany arriba a la desena edició.


La prova està patrocinada per la Diputació de Barcelona, Procter & Gamble, Caixa Laietana, Ronda 43 Intersport, Alcampo, Transmataró Setradis i l´Escola de massatges Intesa. Per altra banda també compta amb la col.laboració de Voluntaris per al futur.

Amb la participació l´any passat d´un miler d´esportistes, la Mitja Marató es consolida en el calendari de la Federació Catalana d´Atletisme i en el de la Federació Espanyola, on està inscrita la cursa. La sortida tindrà lloc a les 09.30 h a la plaça Espanya i el control d´arribada es tancarà a les 12 del migdia al mateix lloc. La distància que hauran de recórrer els atletes ha estat certificada en 21,097 quilòmetres.

Per altra banda, el mateix dia també tindrà lloc la Marató Escolar, en la qual hi participaran 1.000 alumnes de 30 centres escolars diferents. El circuit serà de 3,3 km.

Al voltant de 500 inscrits

Les inscripcions per a la prova atlètica registrades fins ara estan al voltant del les 500, que s´han fet a través de les oficines del Patronat Municipal d´Esports, del Telèfon d´Atenció Ciutadana 010, i de les botigues Ronda 43 Intersport de Mataró, Atleta´s Domingo Catalan de Barcelona, L´Aire Esports de Granollers i Running Vallès de Sant Cugat. També era possible formalitzar les inscripcions a les oficines de Marathon Catalunya de Barcelona i a través d´internet als webs www.atletisme.com/classificacions/mataro i www.siesports.com.

El recorregut

Enguany l´organització manté el mateix recorregut que l´any passat. Amb sortida i arribada a la plaça Espanya s´estableix un circuit que passa pel camí de la Geganta, avinguda Puig i Cadafalch, passeig Ramon Berenguer, ronda del Cros, camí del Mig, carrers Sant Benet i Sant Josep, la Riera, camí Ral, ronda Cervantes, avinguda Maresme, passeig Marítim, ronda Cervantes i ronda Alfons X el Savi.

S´han establert les categories masculina i femenina i a més subcategories per sis trams d´edat més aquells que facin la prova en cadires de rodes. Els deu primers en arribar a la línia d´arribada tant de la categoria masculina com femenina obtindran un premi en metàl·lic. El primer premi està establert en 900 euros, i a més hi haurà un premi especial de 600 euros pel guanyador i la guanyadora si rebaixen el rècord de la prova. El rècord masculí, aconseguit per Samuel Kimayo al 2001, està establert en 1:04:25, i el femení, obtingut per Eva Jiménez Martos el mateix any, està situat en 1:17:47.

A part dels premis en metàl·lic, obtindran trofeus els tres primers de cada categoria d´edat, els equips masculí i femení i l´equip amb més corredors. Els primers equips masculí i femení guanyaran 300 euros.

A l´edició de l´any passat (http://www.infomataro.net/noticies/noticies.php?id=5751 ) el guanyador en la categoria masculina va ser Haimad Abdeslam, que va fer el recorregut en 1:05:29, i en la femenina Eva Jiménez Martos, amb un temps d´1:21:09.