Millores a l’enllumenat públic de Premià de Mar

Nous fanals i modernització de lluminàries són dues de les actuacions que darrerament, es realitzen a Premià de Mar per millorar l´enllumenat de carrers, estalviar energia i, disminuir la contaminació lumínica.


El passat 28 d´abril es van instal.lar a la carretera de Vilassar de Dalt 13 nous fanals entre el Camí del Mig i el nou giratori del carrer de la Mercè, una actuació que s´ha de completar aquesta mateixa setmana, entre el giratori i Enric Granados, amb 6 fanals més.

El cost total d´aquesta actuació, que fa l´empresa concessionària de l´enllumenat públic SECE, és de 41.000€ assumits per la Diputació de Barcelona. Les instal.lacions pels 6 fanals que falten ja estan fetes i ara, s´espera que l´empresa subministardora porti a Premià els nous fanals.

Però els treballs en aquesta zona, en matèria d´enllumenat, no s´acaben aquí. També, en el decurs d´aquesta setmana, s´han de renovar tots els equips i lluminàries del Barri de Santa Anna-Santa Maria-Tió pel que fa al terme de Premià de Mar.

Es canviaran totes les làmpares i els equips defectuosos. Un dels avantatges dels nous punts de llum és que donaran més lluminositat amb menys consum. El tipus de lluminàries que s´instal·laran són de baix consum i major intensitat, amb bombetes de 125 wats envers de les de 250, que es venien utilitzant fins ara.

Aquesta actuació respon a l´aplicació del Pla Director de l´Enllumenat Públic que s´aplica des de 1997. Des d´aquella data, ja s´han canviat les lluminàries del Nucli Antic, Sector Centre i Barri del Gas.

La inversió, en aquest cas, és de 10.000€ finançats en un 30% pel Departament d´Energia de la Generalitat de Catalunya i la resta l´Ajuntament.