L´Ajuntament de Mataró signa tres convenis amb entitats que promouen projectes de cooperació amb països del tercer món

La regidora d´Igualtat i Solidaritat, Consol Prados, ha signat avui convenis de col·laboració amb els responsables de les entitats Associació Catalana d´Amics del Poble Saharaui – Mataró (ACAPS), Fundació Grup Tercer Món – Mataró i Assemblea de Cooperació per la Pau, que desenvolupen treballs i programes per a països en vies de desenvolupament.


Aquests convenis representen que l´Ajuntament aportarà 22.015,18 euros als projectes i activitats d´aquestes tres entitats.

Conveni amb ACAPS

El conveni signat amb ACAPS regula la col·laboració municipal en els projectes Colònies Saharauís 2003 i Caravana Catalana pel Sàhara. En concret, per al primer projecte el consistori aportarà 7.800 euros que serviran per pagar 14 bitllets de transport d´anada i tornada de nens i nenes saharauís des dels seus llocs d´origen fins a Mataró, on passaran uns dies. Amb aquests diners també es pagarà el transport d´aquests nens a la festa central de Catalunya de les Colònies Saharauís i es compraran uns obsequis que es lliuraran als nens durant la recepció oficial. Enguany farà sis anys que es desenvolupen a Mataró les colònies d´estiu per a nens i nenes saharauís, que estan acollits en famílies de la ciutat que s´ocupen de la seva manutenció.

Pel que fa a la Caravana Catalana pel Sàhara, projecte que també desenvolupa ACAPS amb l´objectiu de sensibilitzar la societat en els problemes del Sàhara Occidental, l´Ajuntament atorga 1.215,18 euros.

Aquest és el segon any en què l´Ajuntament regula la seva col·laboració en els projectes d´ACAPS a través d´un conveni.

Fundació Grup Tercer Món – Mataró

La col·laboració de l´Ajuntament amb la Fundació Grup Tercer Món – Mataró es concreta en el conveni signat per desenvolupar el programa anual del Centre de Cooperació i Solidaritat “La Peixateria”. Per aquest concepte el consistori aportarà 7.000,00 euros a la fundació. El programa d´activitats té els següents eixos fonamentals:

Completar i augmentar la xarxa d´establiments col·laboradors a Mataró i comarca
Programa de cicles i conferències mensuals
Difusió del Projecte de Cooperació amb Unión de la Selva
Publicació de la revista Món Solidari
Programació d´actes al carrer com ara “Jornada de Comerç Just”
Projecte esmorzars solidaris adreçat a escoles i entitats.
Assemblea de Cooperació per la Pau

El conveni de col·laboració entre l´Ajuntament i l´Assemblea de Cooperació per la Pau suposa una subvenció de 6.000,00 euros per desenvolupar les activitats educatives i de sensibilització que projecte l´entitat. En concret, els aspectes fonamentals d´aquest programa d´activitats són:

Realització de l´exposició i xerrada sobre l´Afganistan
Programa educatiu “Test de tolerància”
Curs de cooperació
Els convenis de les entitats Assemblea de Cooperació per la Pau i Fundació Grup Tercer Món – Mataró amb l´Ajuntament se signen per primera vegada, però havien rebut subvencions municipals per al desenvolupament de les seves activitats. Un dels avantatges d´aquests convenis per les associacions és que l´Ajuntament avançarà el 80% de l´import destinat a cada projecte, mentre que el 20% restant s´abona quan es justifica documentalment la despesa. Aquest sistema no és l´utilitzat amb l´atorgament de subvencions, que s´abonen després d´haver justificat les despeses.