Dues emprenedores maresmenques presenten els seus productes alimentaris a la Fira d’economia verda i circular de Granollers

L’emprenedoria femenina dedicada al sector agroalimentari va guanyant pes i les dones cada vegada tenen un paper més actiu a la Xarxa de Productes de la Terra Maresme.

Dues maresmenques que s’han reinventat laboralment apostant per un negoci de proximitat, qualitat i amb productes de la terra, la Cristina Martorell (Melmelària) i la Serena Cantieri (El Desig Pastissers), han estat presents a la Fira d’economia verda i circular de Granollers.

Concretament, han presentant amb força éxit els seus productes al pavelló Menjar Bé destinat a mostra agroalimentària del producte local per fer arribar al públic la cultura d’una alimentació responsable. Uns valors amb els quals encaixen a la perfecció els productes eleborats per Melmelària i El Desig Pastissers.

Melmelària

Desde Tiana, la Cristina Martorell elabora des de 2013 melmelades, chutneys i salses artesanals que comercialitza sota la marca de Melmelària. Molt curosa amb l’origen i la qualitat de la matèria prima, ofereix més de 70 referències amb productes tant innovadors com la melmelada de calçots i la incorporació recent d’una línia de melmelades sense sucre.

Aquesta emprenedora que fa 10 anys va fer una aposta per convertir la seva passió en lloc de treball ja va marcar la singularitat del seu negoci amb la seva primera i icònica melmelada elaborada amb maduixes del Maresme.

El negoci està en expansió i col.labora activament amb altres productors de la Xarxa de Productes de la Terra.

El Desig Pastissers

Amb seu a Canet de Mar, El Desig Pastissers també celebra aquest any el seu desè aniversari utilitzant en les seves elaboracions productes exclusivament catalans (farines de Girona, xocolata Blanxart de la línia per professionals, maduixes del Maresme….).

La Serena Cantieri, elaboradora i cara visible del negoci que comparteix amb la seva parella, ha sabut donar un nou enfocament a la pastisseria amb productes aptes per tot tipus de paladars i necessitats ja que molts són sense lactosa i vegans, però sense sacrificar ni una mica de sabor.

El currículum de la Serena Cantieri està ple d’èxits. Va ser la primera de la seva promoció a l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona i primer premi al millor treball d’investiació científica del Grau Superior de Pastisseria pel seu estudi sobre l’aplicació de noves proteïnes vegetals per la elaboració de pastisseria vegana. A més, els seus productes han assolit una molt bona puntuació en tots els concursos als quals s’han presentat.

Igual que Melmelària, El Desig Pastissers comparteix secrets culinaris oferint tallers per mostrar el procés d’elaboració dels seus productes.