El 35% dels participants en el projecte “Creant oportunitats per a les persones amb diversitat funcional” ja tenen contracte laboral

 

Ahir es va fer la cloenda de “Creant oportunitats per a les persones amb diversitat funcional”, un projecte que, mitjançant el treball en xarxa d’administració i entitats, ha promogut la inserció laboral de maresmencs i maresmenques amb diversitat funcional. Hi han participat 51 persones, 18 de les quals ja tenen feina.

Aquest projecte, cofinançat per l’Ajuntament de Mataró i la Diputació de Barcelona, ha comptat també amb la participació activa del Consell Comarcal del Maresme, la Fundació Privada del Maresme, la Fundació privada ECOM i l’Associació Centre de Formació i Prevenció.

La participació del Consell Comarcal ha permès la incorporació en aquest programa d’usuaris i usuàries de l’Oficina Tècnica Laboral (OTL), únic dispositiu d’inserció laboral del Maresme especialitzat en salut mental. 

De les 51 persones que han participat en el projecte Creant Oportunitats, 10 han estat derivades per l’OTL Maresme (5 homes i 5 dones). D’aquestes 4 han aconseguit un contracte laboral com a auxiliar de cuina, mosso de magatzem, auxiliar adminitrativa i recepcionista; 3 han pogut fer pràctiques de 100 hores; 5 han participat en diferents accions grupals i el 100% han tingut accions individualitzades per millorar la seva ocupabilitat.

Les persones paticipants són veïnes de Vilassar de Mar (2), Mataró (2), Cabrera de Mar (1), Premià de Mar (3) i El Masnou (2).