El 73% dels municipis del Maresme disposen de Pla Local de Joventut

 


En els darrers 3 anys, la xifra de municipis del Maresme que tenen aprovat un Pla Local de Joventut s’ha incrementat un 366%. De 6 municipis que l’any 2003 disposaven d’aquesta eina per planificar les polítiques juvenils a nivell local, s’ha passat a 22. Aquestes dades han servit al secretari general de Joventut, Olivié Bayón, per explicar les polítiques de joventut que s’impulsen des de la Secretaria i que van en la línia -segons ha manifestat- de potenciar el treball conjunt amb els ajuntaments i consells comarcals.


Olivié Bayón ha presentat les línies de política de Joventut del Govern de la Generalitat en la seu del Consell Comarcal del Maresme, després de mantenir una reunió amb els responsables de joventut de l’administració comarcal, a qui ha reconegut l’important paper que han jugat en l’impuls dels Plans Locals de Joventut. Per als 22 Plans Locals que hi ha en marxa hi ha destinats 251.000 euros. A banda de potenciar el desplegament dels Plans Locals de Joventut, Olivié Bayón, ha explicat que els eixos d’actuació prioritaris del Govern de la Generalitat en matèria de Joventut són: donar eines per a l’emancipació dels joves, facilitar la seva mobilitat per Europa i la seva participació en espais de convivència intercultural. Per ampliar aquesta informació,  
Cliqueu aquí . El Secretari General de Joventut durant el matí ha visitat equipaments juvenils de Montgat, Vilassar de Mar i Mataró. Per la tarda, visitarà Argentona, Canet de Mar i Malgrat de Mar.