El calendari 2016 de Productes de la Terra presenta el Maresme més “gourmet”

 

Catalunya ha estat declarada Regió Europea de la Gastronomia 2016 i, per anar obrir boca, el Consell Comarcal ha editat un calendari que mostra el perfil més “gourmet” del Maresme. Pèsols, maduixes, fesols del ganxet, cirera d’en Roca, formatges, vins… Productes de la terra i del mar que conviden, mes a mes, a posar el Maresme al plat.

En només 6 anys, el calendari de Productes de la Terra Maresme que edita el Consell Comarcal ha esdevingut un clàssic esperat per molts maresmencs i maresmenques perquè els acompanyi al llarg de l’any. Amb una imatge molt cuidada ens presenta un tastet de la gran riquesa gastronòmica de la comarca i ens convida a consumir productes Km0 provinents de les nostres hortes, del nostre mar o de l’elaboració dels nostres artesans alimentaris. Aquest 2016 fa un pas endavant i ens mostra els productes a taula amb propostes fetes per restaurants compromesos amb el producte de proximitat i adherits a la campanya “Aquí servim Productes de la Terra Maresme“.

 
En un any en què Catalunya serà referència dins la gastronomia europea, el calendari 2016 ha volgut reivindicar el pes del Maresme dins la bona cuina plasmant l’estreta relació que hi ha entre productes de qualitat i gastronomia excel·lent. És per això que s’ha comptat amb la col·laboració tant de productors, com d’elaboradors i cuiners. Els seus suggerimets han estat recollits per la càmera de la fotògrafa Marga Cruz que ha captat el rang de “delicatessen” dels diferents productes. Són imatges amb un ric impacte visual que ressalten els colors, les formes i les textures de cada aliment. 12 fotos que formen un conjunt gràfic que desperta els cinc sentits.

Aquest any, el calendari tanca amb un directori dels productors i elaboradors que formen part del projecte Productes de la Terra Maresme i dels restaurants i establiments alimentaris adherits a la campanya “Aquí servim Productes de la Terra maresme”.

En total s’han editat 5.000 exemplars que s’han repartit pels ajuntaments, les cooperatives i establiments col·laboradors perquè els puguin repartir. També es pot descarregar online: