El CCM es reuneix amb els ajuntaments per valorar la compra agregada de telecomunicacions

 
El Consell Comarcal i els ajuntaments que han agregat la compra dels serveis de telecomunicions han mantingut una reunió per valorar els contractes actuals de telefonia fixa, dades i telefonia mòbil. A la reunió, presidida del conseller delegat de Cooperació Municipal i Planificació Alfons Molons, han assisit també representants de la Diputació de Barcelona.  

El servei de compra agregada ha demostrat la seva eficiència a l’hora d’aconseguir uns preus més competitius. En el cas de les telecomunicacions, el Consell Comarcal contracta amb aquest sistema els serveis de telefonia fixa, telefonia mòbil i internet de 28 ajuntaments i del propi CCM. La suma de la demanda ha permés obtenir un 60% d’estalvi de mitjana en el cost del telèfon fix i en el mòbil i un 40% en internet.

El contracte vigent amb les operadores finalitza ara, però tenint en compte les condicions vigents, els assistents a la reunió van acordar la seva pròrroga durant un any. De fet, la previsió per a l’any vinent és poder millorar el servei amb la incorporació de les oportunitats que aporta la banda ampla. Els treballs d’interconnexió dels ajuntaments de la comarca a través de fibra òptica van començar el passat mes d’abril. El desplegament de la Xarxa Comarcal de Banda Ampla permetrà al Maresme posicionar-se en un nivell destacat com a territori “smart” o “intel·ligent” tant pel desenvolupament econòmic com pel social.

Per la seva banda, la Diputació de Barcelona va lloar el sistema aplicat pel Consell Comarcal i el va posar com a model de referència.