El CCM ja té a punt la cinquena edició dels tallers d’emprenedoria per a joves estudiants

 

El Consell Comarcal ja ha enviat als centres d’educació del Maresme l’oferta formativa en emprenedoria per al proper curs. Per cinquè any consecutiu, els serveis comarcals d’emprenedoria i de joventut ofereixen als alumnes de batxillerat i de cursos formatius diferents tallers que tenen com a objectiu apropar els joves al món de l’autoocupació. El curs passat, 22 instituts van sol·licitar aquests tallers que van arribar a un total de 4.157 alumnes.

La iniciativa de portar l’esperit emprenedor a les aules va nèixer, fa cinc anys, davant la constatació que en el nou context social i econòmic, l’emprenedoria és un factor clau per al progrés del conjunt del territori i que cal ajudar els joves a potenciar i desenvolupar els seus talents, les seves capacitats i les seves energies. Unes habilitats que moltes vegades estan “adormides” a l’espera de rebre l’impuls necessari que les faci despertar.
Aquest és un dels principals objectius dels “Tallers d’emprenedoria per a joves estudiants”: ajudar els adolescents a creure en els seus potencials. Per això, es fomenta la reflexió i el coneixement, d’una forma molt dinàmica i pràctica, de la situació econòmica actual; del nostre entorn i de les oportunitats que ens envolten; dels valors i actituds importants a l’hora d’emprendre un projecte o un negoci; del treball en equip i la cooperació; de la creativitat; del coneixement i ús de les xarxes socials…etc.
El programa inclou una oferta de 5 tallers: “Jo emprenedor”, “Taller de generació idees”, “Passes a seguir per crear una empresa”,  “ El Pla d’empresa” i “Les TIC i les Xarxes Socials” i cada centre educatiu tria aquell o aquells que poden tenir més interesès per al seu alumnat. 

Per a més informació: Servei d’emprenedoria (emprenedoria@ccmaresme.cat Tel. 93 693 14 50)