El CCM ofereix un curs sobre els al·lèrgens alimentaris

 

El 70% dels casos de reaccions al·lèrgiques per ingesta d’aliments es produeix fora de l’àmbit domèstic, segons els informes que es van tenir en compte a l’hora d’aprovar la normativa europea que estableix l’obligació dels establiments (bars, restaurants, menjadors, hospitals….) d’informar al consumidor sobre els ingredients i els possibles al·lergogens dels productes que ofereixen, ja siguin envasats o no. El Consell Comarcal del Maresme ha organitzat un curs sobre els al·lèrgens alimentaris per ajudar els professionals del sector alimentari de la comarca a aplicar correctament la nova normativa.

En aquesta sessió formativa, impulsada pel Servei de  Productes de la Terra Maresme amb el suport de la Diputació de Barcelona, s’informarà als assistents dels tipus d’al·lèrgens contemplats a la norma normativa; del Pla de prevenció de riscos en al·lèrgies alimentàries i de la gestió dels riscos al·lergènics per part del sector alimentari. També s’exposaran bones pràctiques en higiene i seguretat bàsica envers els al·lèrgens: envasat, etiquetatge, manteniment, contaminació creuada…etc.

La sessió formativa, que tindrà lloc el dijous 22 d’octubre, està subvencionada al 100% per als productors i elaboradors que formen part del Cens de Productes de la Terra i per als restauradors adherits a la campanya: “Aquí servim productes de la terra Maresme

Podeu ampliar informació CLICANT AQUÍ

Podeu fer la inscripció CLICANT AQUÍ