El CCM promourà la participació dels municipis turístics en la campanya 2016 de millora de la recollida de vidre

 

Ecovidrio ha lliurat avui a Santa Susanna l’Iglú Verd, el guardó que l’entitat encarregada de la gestió del reciclatge d’envasos de vidre a Espanya concedeix als municipis adherits a la campanya “Pla Estiu 2015” que han assolit el repte de superar en més d’un 10% les xifres de recuperació de vidre. Aquest Pla està pensat per a les destinacions turístiques i requereix del compromís i col·laboració dels establiments hostalers.

Santa Susanna, que és un dels municipis on el Consell Comarcal gestiona la recollida selectiva, va aconseguir durant els mesos de juliol, agost i setembre recuperar 159.938 quilograms re vidre, el 13% més que durant el mateix període de l’any anterior. El mèrit és, principalment de la implicació dels 41 establiments (hotels, càmpings, establiments de restauració…) que hi han col·laborat. Per facilitar la recollida selectiva d’aquesta fracció de residus, es van instal·lar al municipi 30 nous contenidors decorats amb motius estiuencs, es van lliurar 128 cubells amb rodes adaptats a les necessitats de l’hostaleria, es va dur a terme una campanya informativa i de sensibilització sobre la importància de continuar amb els hàbits de reciclatge durant les vacances.

Aquestes accions es van complementar amb una ampliació de la frequència de buidatge dels contenidors per tal de poder gestionar adequadament l’increment d’envasos de vidre dipositats.

 
Ecovidrio, Ajuntament i Consell Comarcal han coincidit a valorar molt positivament tant els resultats assolits com el desplegament de la campanya. El Conseller de Medi Ambient, Josep Triadó, ha avançat que l’objectiu per a 2016 és ampliar la participació dels municipis turístics maresmencs. Els arguments són múltiples: els resultats avalen la campanya; el sector hostaler, que és qui consumeix el 50% dels envasos de vidre que es posen en el mercat, troba molt més còmode el nou sistema de reciclatge de vidre; i als beneficis medioambientals hem de sumar la bona imatge que donem als nostres visitants. Triadó ha afegit que a principis de 2016 entrarà en funcionament RESMAR, la nova empresa de recollida de residus i neteja que permetrà oferir als municipis un “servei a la carta”.

Triadó ha acompanyat l’acalde de Santa Susanna, Joan Campolier, en la recollida de l’Iglú Verd que ha lliurat la gerent d’Ecovidrio a Catalunya i Balears Sílvia Mayo.