El CCM reparteix als centres d’ensenyament del Maresme contenidors de paper i d’envasos per facilitar-los la recollida selectiva

 


L´Àrea de Territori i Sostenibilitat del Consell Comarcal del Maresme ha començat a distribuir avui, dimecres 26 de novembre, un total de 150 contenidors per impulsar la implantació de la recollida selectiva a dins dels centres d´ensenyament o bé facilitar-la en el cas dels centres que ja la fan. Els contenidors que es distribueixen són de mida i capacitat reduïda (120 litres de capacitat i una alçada d´un metre) i tenen rodes, cosa que els fa adequats per ubicar-los tant al pati dels centres com a l´interior de les instal·lacions.


Un total de 53 centres de primària i de secundària de 24 municipis del Maresme han sol·licitat rebre els contenidors. A cada centre se li lliurarà un contenidor per a la recollida selectiva del paper i el cartró, de color blau, i un altre de color groc per a la recollida dels envasos i embalatges lleugers (plàstics, brics, llaunes, paper d´alumini, etc.). L´objectiu d´aquesta iniciativa és facilitar als centres d´ensenyament la tria dels residus que més generen. El fet de disposar de contenidors petits i mòbils a dins del recinte escolar permetrà també que els alumnes posin en pràctica a la mateixa escola o institut els coneixements teòrics sobre la recollida selectiva que els educadors imparteixen a les aules. Amb l´objectiu de que els centres d´ensenyament disposin de la informació i assessorament necessaris per portar a la pràctica la recollida selectiva d´aquestes dues fraccions, la distribució dels contenidors anirà a càrrec d´educadors ambientals que intentaran resoldre els possibles dubtes del personal del centre. Aquesta iniciativa forma part del seguit d´accions de sensibilització ambiental que el Consell està desenvolupant als centres d´ensenyament durant el present curs escolar, i entre les quals destaca la realització de les sessions didàctiques “Operació a bossa oberta”. Aquestes actuacions s´estan duent a terme a 27 municipis de la comarca i finalitzaran a principis de 2004.