El Challenge Costa de Barcelona-Maresme rep el premi a la millor organització de triatló d’Espanya

 

El president del Consell Comarcal, Miquel Àngel Martínez; l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini; i el director de cursa, Agustí Pérez, van rebre aquest cap de setmana el premi que la Federació Espanyola de Triatló ha concedit per segon any consecutiu al Challenge Costa de Barcelona-Maresme com a millor organització de triatló d’Espanya. El Secretari d’Estat per a l’Esport, Miguel Cardenal, va ser l’encarregat de lliurar el reconeixement a la delegació maresmenca.

La Federació Espanyola també ha concedit un reconeixement especial amb medalla de plata al Director Internacional del Challenge, Felix Walchshoefer, per haver consolidat a l’Estat una prova de triatló que és referència mundial. 

La marca Challenge va anunciar la seva aposta pel territori del Maresme l’any 2008 després d’haver arribat a un acord amb el Consell Comarcal del Maresme i l’ajuntament de Calella. Les dues administracions van veure en aquestes proves internacionals de triatló una gran oportunitat per rellançar turísticament el territori tot posicionant-lo com a destinació de turisme esportiu de qualitat.

Des de 2009 es disputen anualment dos triatlons Challenge: la mitja distància (Half Challenge) i la llarga distància. La participació ha estat de prop de 1.200 triatletes a cada prova amb una important presència d’esportistes internacionals, principalment en la llarga distància.

Per a aquest 2012, l’organització és molt optimista ja que s’estan batent rècords d’inscripció. La Half Challenge, que se celebrarà el 27 de maig, ja compta amb prop de 1.400 inscripcions i per al Challenge de llarga distància, que tindrà lloc el 30 de setembre la llista d’iscrits s’aproxima als 700.